POKUŠAJ UBISTVA ZBOG PARKINGA: Srpom izbo drugog vozača "iz straha da ne bude povređen"!

Autor: blic.rs

Hronika

11.12.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nikog nisam hteo da povredim, a kamo li da pokušam da ubijem. To se dogodilo iz straha da ja ne budem povređen. Jako mi je žao zbog svega ali ja to nisam hteo da uradim". Ovako se juče pred Višim sudom u Nišu branio Marko Paulus (31) iz Niša koji je optužen da je 28. juna oko 14.25 časova nakon svađe zbog parking mesta, srpom pokušao da ubije Marka Mladenovića (28) iz Niša.

Foto: pixabay.com
Umalo smrt zbog parkinga

Krvavi obračun se odigrao u Parku Svetog Save, na platou ispred lokala "Bajadera", gde je, kako se sumnja, Paulus dva puta u leđa ubo Mladenovića srpom dužine sečiva 23 cemtimetra, nanevši mu povrede opasne po život. Nakon toga se, prema optužnici, vratio do svog vozila "folksvagen polo", stavio srp u gepek i pokušao da umakne, ali ga je u tome sprečio, inspektor niške policije Milan Ilić koji se zadesio na licu mesta.

Paulus je na suđenju ispričao da je pošao u kladionicu i da je sačekao sa upaljenim žmigavcima da vidi da li će se na jedno slobodno parking mesto uparkirati taksista, a onda je on tu parkirao svoje vozilo. U tom trenutku je ispred njega stao "alfa romeo" iz kojeg je izašao Miladinović koji je počeo da ga psuje i omalovažava.

- Hodao je sa raširenim rukama. Rekao mi je što stojim tako sa upaljena četiri žmigavca ako hoću da se parkiram, da ne znam da vozim… Video sam da se uhvatio za levi bok ili levi džep ali je jedan momak koji je prišao, smirio situaciju. Oštećeni mi je govorio: "Jel hoćeš da te rešavam sada"?, rekao je Paulus. On je ispričao da je otišao u kladionicu iz koje je odmah izašao jer je "zbog stresa zaboravio da zaključa kola".

"Nije imao vremena da pobegne"

Inspektor Ilić je izjavio da je čuo kako se Paulus sa srpom u rukama obraćao nekome u kontekstu "sada ću da ti pokažem", što mu je privuklo pažnju. U tom trenutku, prema njegovim rečima, naišao je Mladenović, idući ka svom vozilu a ne ka Paulusu, i upitao ga: "Pa još si tu, šta hoćeš?"

- Optuženi je onda zamahnuo jednom srpom, ali ne do kraja tako da ga nije udario. Ali je odmah nakon toga zamahnuo opet srpom i usledio je ubod u leđa, rekao je Ilić. On je kazao da, na osnovu 11 godina policijskog iskustva najvećim delom u odseku za krvne i seksualne delikte, Mladenović posle prvog zamaha srpom nije mogao da pobegne.

- Ruke su mi se tresle od straha, počeo sam da zaključavam gepek kada sam ga čuo kako mi dobacuje "još jedeš go*na, još si tu, nije ti dosta". Od straha nisam zatvorio gepek nego sam ga otvorio." Sledeće čega se sećam je kako mi jedan visoki muškarac koji je rekao da je policajac govori da stavim ruke na haubu, dodao je Paulus.

Mladenović je demantovao da je psovao Paulusa i da mu je pretio rečima "hoćeš da te rešavam sada" rekavši da je taj izraz prvi put čuo u tužilaštvu.

- Nisam ga psovao niti je bilo potrebe, to je bila obična rasprava oko parkinga. Rekao sam mu da sam mogao da ga udarim kolima jer je dugo stajao na kolovozu sa upaljenim žmigavcima a onda se odjednom uprakirao. Iznosio sam robu iz auta i kada sam drugi put izašao iz lokala on je bio u blizini. Prišao mi je sa leve strane i nekim metalnim predmetom me ubo dva puta. Pokušao sam da dođem do svog automobila ali sam počeo da gubim svest. Neko me je onda stavio u taksi - naveo je Mladenović.

Svedok Miloš Petrović rekao je da je čuo kako Mladenović psuje Paulusu majku i vređa ga rečima "svinjo debela" ili "go*no debelo".

- Marko je ušao je u kladionicu i izašao rekavši "on će meni svinjo debela". Bio je crven u licu, tresla mu se vilica. Onda sam čuo da napolju neko viče vikanje: "Hoćeš sad da te rešim". Kada sam izašao video sam oštećenog kako se drži za leđa i krvari - ispričao je Petrović.

Sudsko veće juče je odbilo predlog odbrane da se Paulus u daljem toku postupka brani sa slobode i produžilo mu pritvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading