Suđenje bivšem šefu Dačićevog kabineta: Tužilaštvo traži najmanje tri godine zatvora za Branka Lazarevića

Autor: Tanjug

Hronika

06.12.2018

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas u završnoj reči od suda da nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih pouslova Branka Lazarevića oglasi krivim zbog odavanja poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića i osudi ga na kaznu ne manju od tri godine zatvora.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Branko Lazarević

U završnoj reči na popodnevnom suđenju, zamenik tužioca je predložio i da sud advokata iz Novog Sada Radovana Štrbca osudi ne manje od dve godine zatvora.

Kazne ne manje od godinu dana zatvora tužilac je tražio za policajca Borisa Garu i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Zamenik tužioca je istakao da je tokom suđenja dokazana krivica ove četvorice.

Za krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete u ovom slučaji zaprećena je najviša kazna od 5 godina zatvora. 

 

 

Optuženi se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. 

To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije. 

Šariću će nakon ponovljenog suđenja u ponedeljak biti izarečena presuda povodom optužbi za krijumčarenje kokaina.

Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading