ISKEŠIRAO VELIKU LOVU: Sorajin haker izašao iz zatvora!

Autor: Vijesti

Hronika

05.08.2017

19:15 >> 12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanin Miloš Čujović zvani Čujke, izašao je juče iz Istražnog zatvora, nakon što je u depozit Višeg suda uplatio 230.000 evra.

RepublikaFoto: instagram.com/sorajavucelic
Bivši dečko joj izašao iz zatvora: Soraja Vučelić

Viši sud je krajem jula prihvatio predlog za jemstvo optuženog za računarske prevare.

Portparolka tog suda, Aida Muzurović kazala je da je Čujović ponudio 230.000 evra u zamenu da mu sud ukine pritvor i dozvoli mu da se u nastavku suđenja brani sa slobode. Sud je bivšem dečku starlete Soraje Vučelić odredio i meru nadzora - zabrana napuštanja boravišta teritorije Podgorice i obaveza povremenog javljanja državnom organu.

Protiv Čujovića se u Višem sudu vode dva postupka zbog optužbi da je sa još nekoliko optuženih hakovao bankarske račune i sa njih “skidao” novac, pišu Vijesti.

Prema navodima jedne optužnice, Nebojša Bošković je organizovao kriminalno udruženje sa Milošem Čujovićem. Kriminalni plan skovali su u ćeliji Istražnog zatvora, u kojoj su bili cimeri.

Prema toj optužnici Beograđanin se od 1. januara do septembra 2013. godine, dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu, koristeći programerske veštine, predstavljao službenicima inostranih banaka kao vlasnik žiro-računa.

U sudnici je priznao da je bankarskim službenicima davao instrukcije da se sa deviznih računa otvorenih u inostranim bankama izvrši prenos novca na devizne račune više osoba. Prema optužnici, Bošković i Čujović su sebi pribavili imovinsku korist od 1.446.171,80 eura. Od tog iznosa sud je blokirao 249.425 eura.

Tužilaštvo sumnjiči Natašu S. Golović da je umišljajno pomogla Čujoviću i Boškoviću.

Rani radovi

U drugom predmetu sudi mu se zbog prevare iz 2006. godine. Optužen je da je u nekoliko navrata skinuo velike sume novca sa tuđih računa u inostranstvu i na taj način oštetio banke za nekoliko miliona evra.

Čujović je pravosnažno osuđen presudom Apelacionog suda za prevare i kriminalno udruživanje. Za krivično delo kriminalno udruživanje i prevara, u podgoričkom Višem sudu osuđen je na šest i po godina zatvora.

Presudom Apelacionom suda prvostepena presuda je preinačena u delu odluke o kazni u odnosu na optuženog Beograđanina, pa je za navedena krivična dela osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci. Prema navodima te optužnice, grupa okrivljenih uspela je da sa tuđih bankarskih računa iz inostranstva “skine” 1.186.673 evra, od čega su podigli 223.516,17 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading