Istraga brutalnog ubistva u kafiću u Beogradu: Bojovićev pajtos znao da je na listi za odstrel

Autor:

Hronika

03.12.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Popović (43) zvani Vlada Pop, vlasnik kockarnice "Havana" i blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća, ubijen je u kafiću na Zvezdari. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, motiv zločina i dalje se utvrđuje, a sumnja se da je Popović još jedna žrtva rata između klanova.

Foto: Privatna arhiva
Vladimir Popović Pop

Kako saznajemo, on je navodno znao da je na spisku za likvidaciju, zbog čega je nameravao da se iz Beograda s porodicom na neko vreme skloni u Španiju, ali su ga napadači sprečili u toj nameri.

Napadač izvadio oružje iz kese i uperio u Popovića, koji je skočio na njega. Obojica pala ispred kafića

- Popović je sedeo u kafiću blizu izlaza kad su ušla dvojica muškaraca. Jedan od njih nosio je kesu iz koje je iznenada izvadio hekler i uperio ga ka žrtvi. Čim je video oružje, Popović je skočio na napadača kako bi se spasao, jer drugog izlaza nije bilo. Začuo se rafal, a Popović je zajedno s napadačem pao ispred ulaza u lokal - priča naš sagovornik.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana

Veza sa "škaljarcima"

Vladimir Popović je bio dobar prijatelj sa Vojislavom Kostićem, sa kojim je zajedno bio hapšen zbog pokušaja iznude. Vojislavljev brat Zvonimir Kostić bio je uhapšen 2017. u restoranu "Durmitor" u Beogradu zajedno s još devet osoba koje su završile iza rešetaka zbog ilegalnog pištolja. Protiv Kostića nije podignuta optužnica, a ostali su navodno članovi "škaljarskog klana".

Kako dodaje, saučesnik muškarca koji je potegao hekler pritrčao je svom saradniku i izvukao ga ispod ubijenog Popovića.

- Potom su pobegli pešice do automobila u kojem ih je čekao treći saučesnik. Ispaljeno je oko desetak hitaca, a u obračunu je lakše ranjen i mladić (23) koji se slučajno zadesio u kafiću. Sve se odigralo u sekundi, Popović je navodno kod sebe imao pištolj, ali nije stigao da uzvrati paljbu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Havana

"Havana" na mestu Šaranovićeve kockarnice

Zanimljivo je da je Popović držao kockarnicu "Havana" u hotelu "Slavija", na istom mestu na kojem je svojevremeno bila kockarnica Branislava Šaranovića. Rat između grupa bliskim Šaranoviću i Bojoviću počeo je nakon Branislavljevog ubistva 2009, za koje je njegov brat Slobodan krivio Luku.

Policija je odmah krenula u potragu za napadačima i utvrđuje sve okolnosti u vezi s ovim zločinom. Preuzeti su snimci sigurnosnih kamera s okolnih objekata kako bi se eventualno ušlo u trag pucačima.

10 metaka ispalili napadači

- Popović se u poslednje vreme primirio, retko je izlazio iz kuće jer je sumnjao da će ga likvidirati. Iza sebe je ostavio četvoro dece od tri do 12 godina. Nameravao je da s njima ode u Španiju, samo je čekao kraj školske godine, ali je, nažalost, ubijen - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Miša Ognjanović

Popa branio Miša Ognjanović

Vladimiru Popoviću i Vojislavu Kostiću se u Višem sudu u Beogradu sudilo za pokušaj iznude 110.000 evra od jednog biznismena. Na suđenju ga je branio Dragoslav Miša Ognjanović, poznati advokat koji je zastupao i Luku Bojovića i njegove saradnike. Ognjanović je ubijen krajem jula ove godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu. Popoviću se i ranije sudilo za iznudu, ali je oslobođen optužbi.

Popović je bio blizak Koraću, Bojovićevoj desnoj ruci, a navodno i "škaljarskom klanu", pa se proverava da li je eventualno zbog toga likvidiran.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading