Manekenka Dejana Živković istrčala plačući: Evo šta se događalo na suđenju vođi "škaljaraca" Jovanu Vukotiću

Autor: Republika

Hronika

30.11.2018

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Vukotić, koji je u medijima označen kao vođa zloglasnog "škaljarskog klana", osuđen je na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava. Izricanju presude prisustvovala je i Vukotićeva nevenčana supruga Dejana Živković, koja je sa suzama u očima izašla iz sudnice.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/promo foto
Dejana i Vukotić

- Žalićemo se Višem sudu na ovu presudu, ići ćemo i na više instance. Ako treba, pozvaćemo i Amnesti internešenel i druge međunarodne organizacije zbog kršenja ljudskih prava - rekao je advokat Borivoje Borović, jedan od Vukotićevih branilaca.

Po rečima Zore Dobričanin Nikodinović, sporni pasoš koji je pronađen kod Vukotića prilikom hapšenja u Turskoj nije falsifikat.

- Veštačenjem je utvrđeno da je pasoš originalan, izdat od makedonske policije, da je to Vukotićev otisak prsta i njegov potpis, kao i da on nije menjao ništa u toj putnoj ispravi, tako da tu krivičnog dela nema - rekla je Zora Dobričanin Nikodinović.

 

 

U završnoj reči Vukotić je izjavio da nije priznao krivično delo, kao što tvrdi tužilac, već da je priznao korišćenje spornog pasoša.

- Pasoš sam dobio u specijalne svrhe, ali ne bih sada o tome. Ja u Srbiji nisam počinio nikakvo krivično delo niti sam nešto tako planirao. Znam da se nekim zatvorenicima u Srbiji, koje čak i ne znam, nudi da svedoče protiv mene - rekao je Vukotić u završnoj reči.

Otac: Neka vam bog sudi

Otac Jovana Vukotića Veselin udaljen je iz sudnice zbog burne reakcije na presudu.

- Neka vam bog i Sveti Vasilije Ostroški sude onako kako ste vi sudili - uzviknuo je stariji Vukotić.

Dok su stražari sprovodili njegovog sina sa lisicama na rukama, Veselin mu je poručio:

- Ne brini, čuvaj zdravlje, sve će ovo proći - poručio je otac Jovana Vukotića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading