SUZE I JAUCI NAD BELIM KOVČEGOM: Zbogom, Luka, živećeš u našim srcima

Autor:

Hronika

04.08.2017

08:38 >> 08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Milinković (13), sin poznatog odbojkaša Markosa Milinkovića, koji je umro od moždanog udara dok je ronio u moru na Braču, sahranjen je juče u Petrovaradinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Luka Milinković (13) otišao na večni počinak

Mnogobrojna rodbina, prijatelji, komšije i Lukini školski drugovi okupili su se kako bi porodici izjavili saučešće i ispratili mališana na večni počinak.

Od malog odbojkaša, koji je igrao u OK Vojvodina NS seme, oprostili su se i prijatelji i kolege njegovog oca Nikola i Vladimir Grbić, kao i Slobodan Boškan.


Tužna povorka uputila se ka Lukinoj večnoj kući. Roditelji nastradalog dečaka, otac Markos i majka Jelena, nisu se odvajali od belog kovčega.

Večna kuća

- Dragi, Luka, naše odeljenje nikad više neće biti isto. Prerano smo te izgubili. Trebalo je da odrastaš s nama, da ispuniš svoje sportske snove. Jednog dana bio bi veliki sportista kao tvoj tata, nažalost, tvoji snovi su prekinuti. Počivaj u miru, druže naš. Zauvek ćeš živeti u našim srcima, nećemo te zaboraviti - rekao je kroz suze Lukin školski drug u oproštajnom govoru.

- Ne idi, Luka! Zašto si nas napustio, anđele naš? - jaukala je potresena rođaka.Dok je beli kovčeg spuštan u raku, grobljem su odjekivali bolni jauci neutešne rodbine.

Lukini roditelji, slomljeni od bola, zagrlili su jedno drugo dok su im se suze slivale niz lice. Skrhani tugom, kleknuli su pored sinovljeve večne kuće prekrivene cvećem.

Telo Luke Milinkovića izvučeno je iz mora 29. jula, a obdukcijom je utvrđeno da je umro od izliva krvi u mozak. Dečak se pre tragedije vozio kajakom sa drugovima.

- Momci su iznajmili kajak da se malo provozaju i brzo su ga vratili. Dvojica su otišla da igraju košarku na lokalnom terenu, dok je Luka odlučio da ostane još malo da se kupa. Zaronio je, a njegovo telo iz vode su izvukli kupači koji su se zatekli u blizini - preneli su hrvatski mediji.

Letovanje

Luka je na Braču letovao s majkom Jelenom i mlađom sestrom, a posle tragedije u Hrvatsku je doputovao i njegov otac Markos. Dečak je posle razvoda roditelja s majkom živeo u Novom Sadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading