Velja Nevolja i dalje iza rešetaka: Jednom od najvećih kriminalaca u Srbiji produžen pritvor

Autor: Tanjug

Hronika

03.08.2017

11:23 >> 11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor mu je produžen i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se tereti.

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Channel
Opasan momak beogradskog podzemlja iza rešetaka

Viši sudu u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana navijaču "Partizana" Veljku Belivuku (32) zvanom Velja Nevolja, kao i prema M.M. koji se sumnjiče da su pomogli u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševića, 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Trećem optuženom u ovom slučaju - M.K, je određen pritvor, pošto se sumnja da je u bekstvu.

Portparol Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug krivično vanraspravno veće 27. jula nakon podignute optužnice, Belivuku i M.M. produžilo pritvor do 30 dana zbog opasnosti da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pritvor im je, kako je dodala, produžen i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema M.K. određen je pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da se nalazi u bekstvu.

Svi oni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu na rešenje o produženju pritvor u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je prošle sedmice optužnicu protiv Belivuka, M.M. I M. K. kojom im na teret stavlja krivično delo ubistvo pomaganjem.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači a ne izvršioci.

Optužnica je sudu prosleđena prošle sedmice i čeka se odluka o potvrđivanju.

Belivuk je uhapšen početkom februara, a M.M. u maju.

Na saslušanju u tužilaštvu Belivuk je negirao učešće u ubistvu, dok se M.M. branio ćutanjem.

Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7.

Mediji su pisali da je Milošević bio poznat je po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading