Sedam mrtvih za 5 dana: Mafijaški i porodični zločini potresaju Srbiju

Autor:

Hronika

28.11.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravični porodični i mafijaški zločini potresli su javnost Srbije. Epilog je sedmoro mrtvih, među kojima i tromesečna beba, i dvoje ranjenih, i to za samo pet dana.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, u kriminalnim obračunima likvidirani su Ivan Ilić, Predrag Mitrović Pereca i Srđan Aleksić, dok je Drago Božović teško ranjen. Javnost je uznemirio i zločin u KPZ Valjevo kad je maloletni Kristijan J. zašiljenom kašikom zaklao cimera Branimira Dimića (83).

U porodičnom nasilju stradali su muškarac, žena i beba kojima su presudili sin, suprug i majka.

Crnogorac švercovao drogu?

Lekari se i dalje bore za život Crnogorca Drage Božovića (20), koji je 26. novembra ranjen hicima iz pištolja na parkingu nedaleko od Novog bežanijskog groblja. Napadači su iz automobila u pokretu osuli paljbu na Božovića, pa pobegli, a ranjeni je prevezen u KBC Zemun. Kako prenosi crnogorska Borba, Božović je rođak visokopozicioniranog pripadnika klana iz Podgorice, a navodno je kurir grupi koji se bavi švercom narkotika.

RepublikaFoto: pixabay.com

Izrešetan robijaš

Ivan Ilić (41) iz Jagodine, osuđenik KPZ Niš koji je angažovan na poslovima uređenja javnog zelenila, ubijen je 26. novembra hicima iz pištolja iz automobila u pokretu u Nišu! Ilić, koji ima poduži krivični dosije, izrešetan je tokom društveno-korisnog rada na ulazu u Nišku tvrđavu. Napadači su posle zločina zapalili auto korišćen u likvidaciji. Ilić je inače odranije poznat policiji, a kao pripadnik jagodinske grupe bio je osuđen na sedam godina robije zbog trgovine kokainom u Srbiji i Evropi.

Cimera zaklao kašikom

Kristijan J. (17) sumnjiči se da je 24. novembra na brutalan način ubio Branimira Dimića (83), cimera iz ćelije u KPZ u Valjevu, a potom mu rukom izvadio grkljan! Zločin se dogodio u stacionaru zatvora u kojem su se dvojica pritvorenika nalazila na lečenju. Oni su se posvađali, a kad je Dimić izašao iz toaleta, Kristijan J. ga je napao i prerezao mu vrat zašiljenom metalnom kašikom.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Pereca likvidiran zbog para?

Policija i dalje traga za napadačima koji su 23. novembra iz automobila u pokretu ubili Predraga Mitrovića Perecu (49) ispred njegove kuće u Beogradu. Kako saznajemo, sumnja se da su ubice došle iz BiH, gde su i pobegle posle zločina. Istraga ide u više pravaca, a proverava se da li je Mitrovićevu likvidaciju naručila grupa iz Beograda kojoj se zamerio ili je eventualno ubijen zbog zelenašenja.

U porodičnom nasilju stradali su muškarac, žena i beba kojima su presudili sin, suprug i majka

Zelenaš ubijen pred zgradom

Policija traga za napadačima koji su 26. novembra hicima iz pištolja ubili Srđana Aleksića (38) ispred zgrade u kojoj je živeo u Pirotu. Motiv zločina zasad nije utvrđen, a mrtvog oca na ulici je zatekla Aleksićeva 12-godišnja ćerka, koja je u šoku. On je bio osuđen na 10 godina zatvora zbog toga što je 2005. učestvovao u likvidaciji Dejana Ilića, koji je živ izgoreo nakon što je na njegov auto bačen Molotovljev koktel.

- Moja ćerka je bila na ivici nervnog sloma, nismo mogli da je smirimo. Mnogo je volela oca, ona je bila njegova mezimica. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Srđan je vodio miran život, ništa nije nagoveštavalo tragediju. Bio je opušten, srećan... Pričao je da mu se sviđa što mirno živimo, nikom ništa ne dugujemo niti iko nama - priča Aleksićeva supruga Marija.

Komšije kažu da je Aleksić davao novac na kamatu, pa se proverava da li su dužnici eventualno naručili likvidaciju, a pominje se i da se sukobio s jednim muškarcem zbog devojke. 

Ranjen u nogu

Igor Georgijev (35) ranjen je 26. novembra u ataru sela Begaljica. On je s prostrelnom ranom noge došao u bolnicu, a policajcima je ispričao da ne zna ko je pucao u njega i zbog čega. Georgijev je odranije poznat policiji.

Nasmrt pretukao oca

J. S. (48) iz Mrčajevaca uhapšen je zbog sumnje da je 24. novembra ubio oca (69) u njihovoj porodičnoj kući. Kako se navodi, nasilnik je usmrtio čoveka udarajući ga tupim predmetom po glavi, da bi potom porodica pozvala Hitnu pomoć i prijavila da je ocu J. S. pozlilo. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da je reč o ubistvu, nakon čega je osumnjičeni uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

Zaklao ženu, pa pobegao

Policija i dalje traga za Bekimom Danovićem (47), koji je 21. novembra nasmrt izbo suprugu Azru (43), pa pobegao s mesta zločina. Krvavi pir se dogodio u Ulici borčanskih žrtava u Borči, a kako Srpski telegraf saznaje, motiv ubistva je razvod, koji je zatražila Azra. Ubrzo posle zločina u žbunju je pronađen pežo 307 kojim je Danović pobegao, ali od njega i dalje nema ni traga ni glasa.

Bebu bacila s četvrtog sprata

Ivana M. (25) uhapšena je zbog sumnje da je 24. novembra svoju tromesečnu bebu bacila sa terase na četvrtom spratu zgrade u centru Leskovca. Sumnja se da je majka ovaj nezapamćen zločin počinila u stanju postporođajne depresije. U trenutku zločina u stanu su bili suprug Ivane M. i starija ćerka od pet godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading