Drama na pruzi kod Despotovca: Voz iskliznuo iz šina, nema povređenih

Autor: Tanjug

Hronika

26.11.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teretni voz na relaciji Despotovac - Markovac iskliznuo je večeras oko 17,30 iz šina na putnom prelazu između Svilajnca i Grabovca u toj opštini, nema povređenih.

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Foto: Ilustracija

Voz je prevozio kameni agregat iz Despotovca, a sa pruge je iskočilo nekoliko vagona, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Jagodini.

Saobraćaj na Državnom putu Svilajnac - Despotovac je u prekidu, policija usmerava vozila lokalnim putevima preko Lukovice i Sedlara.

U toku je raščišćavanje tog dela pruge i uspostavljanje normalizacije saobraćaja, ali i postupak utvrđivanja uzroka nezgode.


Uzrok nezgode, ocenjuje železničko osoblje voza, je loše stanje pruge, koja se ne održava redovno, a mašinovođa je izjavio novinarima da je vozio brzinom manjom od 20 kilometara na sat. 

Na ovoj pruzi, je i 2. marta bilo iskakanje vagona, u ataru sela Troponje kod Svilajnca, kada su povređena četiri radnika Železnice Srbije, od kojih je jedan završio na lečenju u Opštoj bolnici u Ćupriji a ostali su, posle ukazane lekarske pomoći, poslati na kućno lečenje.

Voz je tada prevozio ugalj za Termoelektranu u Svilajncu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading