Jeziva ispovest vozača minibusa sa Ibarske magistrale: Mislio sam da ćemo svi da izginemo, pravim čudom smo živi!

Autor: informer.rs

Hronika

26.11.2018

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu se na Ibarskoj magistrali dogodio saobraćajni udes u kojem je jedna osoba poginula, a 11 osoba je povređeno.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Video sam kako automobil prelazi u našu kolovoznu traku i direktno udara u nas. Kretao se velikom brzinom i verovatno je vozač izgubio kontrolu. Nisam mogao nikako da ga izbegnem. Pomislio sam da nam nema spasa i da ćemo svi da izginemo. Da nas je udario sa boka, prevrnuo bi nas pravo u Ibar. Samo čudo i neverovatna sreća su nas spasili da izbegnemo ogromnu tragediju - rekao je Ljupče Nikolić, vozač minibusa koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

On se iz bolničke postelje na Odeljenju ortopedske kraljevačke Opšte bolnice "Studenica" priseća teškog saobraćajnog udesa koji se u subotu uveče u 22 sata, dogodio u mestu Cerje na Ibarskoj magistrali. Deonica puta Kraljevo-Raška, nedaleko od rudarske varošice Ušće u klisuri Ibra, odnela je jedan život, dok je čak 11 osoba povređeno. 

Od zadobijenih povreda na mestu udesa preminuo je sredovečni vozač "fijat stila" sa teritorije Novog Pazara koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima udario u minibus, dok je njegov suvozač sa teškim povredama zbrinut na Odeljenje intenzivne nege kraljevačke bolnice.

Prema rečima očevidaca ove saobraćajke, prizor je bio stravičan

- Minibus i "fijat" su se čeono zakucali jedan u drugi. Prednji delovi su bili totalno smrskani. Zaustavio sam svoje vozilo i prišao da pomognem ljudima. Video sam da vozač automobila ne daje nikakve znake života, ali da je njegov suvozač bio živ. Putnici drugog vozila su jaukali, pošto su neki bili i zaglavljeni između sedišta - rekao je jedan od svedoka ovog udesa.

Saobraćajna policija je obavila uviđaj i zasad još nije poznato ko je i kako skrivio saobraćajnu nesreću. Zbog udesa i uviđaja saobraćaj je na ovoj deonici Ibarske magistrale bio u višesatnom prekidu, pa su iz oba pravca bile formirane kilometarske kolone vozila.

Od desetoro povređenih iz minubusa koji je prevozio igrače Rukometnog kluba Karađorđe iz Topole, vozač Nikolić i trener Dragan Vlajić su zadržani na Odeljenju ortopedije, dok je osmoro rukometaša posle ukazane pomoći u Hitnoj službi pušteno kućama. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Posle snažnog praska svi smo popadali. Koliko je bio jak udarac svedoči i to što nijedno sedište u minibusu nije ostalo na svom mestu. Povređenoi igrači su pušteni kućama, žale se na bolove, ali kako sam čuo, oporavljaju se. Ja sam sedeo iza vozača i u udesu sam povredio kuk - kaže Dragan Vlajić, trener rukometaša.

Prema nezvaničnim informacijama, udes se dogodio kada je "fijat stilo" novopazarske registracije, krećući se iz pravca Kraljeva, iz još neutvrđenih razloga prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa minibusom. Povređeni su sa tri sanitetska vozila hitno prebačeni u kraljevačku bolnicu, dok nesrećnom vozaču "fijata" nije bilo pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading