PROŠLO DVE GODINE: Drugovi kriju tajnu o Barbari

Autor:

Hronika

26.11.2018

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od nestanka Barbare Vitez juče se navršilo tačno dve godine, a porodica nema nijednu informaciju o svojoj mezimici. Otac ove devojčice, koja imala svega 16 godina kada su je roditelji poslednji put videli, kaže za Srpski telegraf da društvo nema razumevanja za njihovu agoniju, te da imaju utisak da neko želi da ovaj slučaj padne u zaborav!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Endre: Nekome je cilj da naš slučaj i Barbara budu zaboravljeni, neću im to dozvoliti

Poturaju laži

- Prošle su dve godine, a mi i dalje nemamo nikakvih informacija gde je Barbara. Supruga je, čim je otvorila oči, počela da plače. I to će tako trajati ceo dan. Teško nam je, niko ne razume našu bol i tugu - kaže za Srpski telegraf otac.

Od Barbarinog nestanka do porodice su stizale brojne teorije o njenoj sudbini. Ipak, porodica od početka smatra da Barbara kobnog 25. novembra 2016. nije upala u reku Tisu, već da je oteta.

Sele se u Mađarsku

Endre Vitez navodi i da planiraju da se odsele u Mađarsku jer ovde nisu naišli na pomoć.

- Do 1. maja bi trebalo da se preselimo, ne možemo više da izdržimo. Niko ne želi da nam pomogne. Kada zatražimo nečiju podršku u borbi, nailazimo na zid - kaže Vitez.

- Mi mislimo da je Barbara te večeri oteta i ostajemo pri tome. Da se utopila, telo bi bilo pronađeno ili bi isplivalo, tako da je to laž! Unajmili smo i privatnog detektiva da nam pomogne oko traženja ćerke, ali ni on nije svemoguć, i njemu su ruke vezane. Nemamo pomoć, sami smo u ovome. Nekome je cilj da naš slučaj i Barbara budu zaboravljeni, što znači da se nešto krije. To nećemo dozvoliti - kaže Endre.

Foto: youtube.com/RTV Pink Official
MISTERIJA: Barbara Vitez

Endre: Nekome je cilj da naš slučaj i Barbara budu zaboravljeni, neću im dozvoliti

Anonimno pismo

Podsetimo, Barbara Vitez nestala je 25. novembra 2016, kada se sa dva druga vraćala sa rođendana. Njeni drugovi su nakon nestanka ispričali u policiji da se devojčica oklizala na mostu i upala u reku. Ipak, iako je reka više puta dosad pretraživana, telo nikad nije pronađeno. Nakon Barbarinog nestanka na adresu porodice stiglo je anonimno pismo u kom se navodi da je Barbara te večeri drogirana, silovana i bačena u reku. Mladići koji su bili sa devojčicom su nakon toga saslušani na poligrafu, a iako su na neka pitanja slagali, policija je zaključila da krivičnog dela nije bilo.

Više ne znam šta je sreća

Otac navodi da su stizale razne dojave da je Barbara živa i viđena u Hrvatskoj, Mađarskoj, Grčkoj, ali ih je svaka vodila u ćorsokak. Kako navodi, cela porodica je već na ivici snage, ali ne planiraju da odustanu sve dok ne saznaju šta se desilo sa njihovom mezimicom.

- Nedostaje nam Barbara, život bih dao da je ona sa nama kod kuće, gde i treba da bude. Njen brat, koji je teško bolestan i ne ume da priča, stalno hoće da ide u Barbarinu sobu jer mu fali sestra. Zbog toga smo zaključali tu sobu. Teško nam je, ovako nešto ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju da doživi. Nedostaje mi vreme od pre dve godine, kad sam bio srećan i znao šta je sreća - drhtavim glasom priča Endre.

- Ne verujem u taj poligraf pošto je rađen samo na srpskom jeziku. Oni su imali šansu da ga rade na maternjem mađarskom, ali su odbili. Za mene to je dokaz da su krivi za nešto - kaže Barbarin otac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pavle

11.03.2019 11:29

Stase desilo sa Barbarom Vitez.