Veo misterije! Oglasio se brat nestalog para iz Subotice: Zovu me ljudi, pričaju svašta o njima, samo se molim da su živi!

Autor: Republika

Hronika

25.11.2018

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi porodice Zolnajić već pet dana su u agoniji zbog nestanka Dragana (1965) i Svetlane (1972) Zolnajić, čiji su nestanak prijavili 20. novembra, a do danas nisu uspeli da se čuju sa njima ni telefonom, niti da dobiju pouzdane informacije.

Draganov brat Duško (52), koji je prijavio policiji nestanak, mlađi samo godinu dana, kaže za naše medije da mu je nestalom bratu danas rođendan, a da još uvek nema vesti da li su živi i zdravi i gde se nalaze.

"Zovu nas neki nepoznati ljudi telefonom, tvrde da su ih videli, ali sve neodređeno, ne znamo više u šta da verujemo i šta je od svega toga tačno. Nadamo se da će to sve biti provereno i jedino čemu se nadamo je da su živi i da će biti pronađeni“, kaže brat Duško.

Svetlana poslednjih godinu dana radi u Sloveniji, i kako saznajemo od porodice, sada je došla na odmor i da se vidi sa suprugom Draganom.

Nezvanično se pominje da je Dragan imao nekih problema oko trgovine, da je radio organizovanje transporta jabuka i druge robe, u ranijem periodu se bavio i rukovodećim poslovima u sportu u subotičkom klubu Bačka. Odlazio je u Mađarsku, ništa nije ukazivalo da ima bilo kakvih problema, a porodica nije ni naslutila da se neće čuti, nakon poslednjeg poziva. Dragan je navodno bio u jednom periodu i pod posebnim merama policije, posle sudske presude i imao obavezu da se javlja. Poslednji put se navodno javio u ponedeljak, dan pre nestanka, u utorak.

-Nikada se nije dogodilo da se ne javi Dragan kad negde ide, oboje su se uvek pozdravili, posećivali smo se. Živeli su u braku, radili, a jedino što me muči kao da se sada dogodilo nešto za šta nismo znali, kaže Duško i dodaje da je zvao sve moguće brojeve i ljude koji bi mogli znati nešto oko njegovog brata i porodice, koji su bez bilo kakve najave nestali iz kuće i gubi im se svaki trag.

Nejasno je i to što nisu istovremeno nestali, a nezvanično se saznaje da je u Subotici Dragan radio i neke veće poslove oko trgovine robom. Nakon toga je iz Bele Crkve zvao neko ko je video u tom gradu navodno bračni par Zolnajić, a najnoviji poziv je došao iz okoline Vršca, da su tamo Svetlana i Dragan viđeni zajedno. Za sada nema nikakvih potvrda koliko su to tačne tvrdnje. Duško kaže da mu je teško, bio je blizak sa svojim bratom i njegovom porodicom, i kaže da se nikada nije desilo da se ne čuju i to skoro svakodnevno. Dragan i Svetlana su poslednji put viđeni u porodičnoj kući u Aleksandrovu, gde su sami su živeli u patrisa Lumumbe ulici. Deca su odrasla, sve troje su u različitim gradovima po Srbiji, sin je u Lazarevcu, ćerka studira u Novom Sadu, a sve troje dece svaki dan zovu porodicu u Subotici, da čuju da li ima pozitivnih vesti. 

Dragan je visok 176 santimetara i ima stotinak kilograma, a Svetlana ima 172 santimetra i 60 kilograma. Sa majkom se nisu uspeli čuti više od nedelju dana, a sa ocem od utorka. Policiji je nestanak prijavljen od 20. novembra. Subotička policija je obaveštena o nestanku bračnog para i čine sve što je moguće oko pronalaska dvoje ljudi, pa se građani mole ukoliko prepoznaju osobe sa fotografija da se jave policiji u Subotici na broj 192, a broj telefona je dao i Duško 060/611-22-11, kako bi se javili svi koji nešto znaju oko nestanka dvoje Subotičana.

- Ovo je prvi put da nismo ni u kakvom kontaktu, od kada sam prijavio nestanak. Bilo je nekoliko poziva, ali mi ne možemo znati jesu li tačni ti podaci, pa čekamo. Draganova deca svaki dan zovu, zbog njih mi je još teže, jer znam šta preživljavaju od nestanka roditelja, sa kojima se nisu čuli do danas - kaže Duško.

Ćerka Lea je takođe na društvenim mrežama oglasila nestanak svojih roditelja, ali nismo uspeli da je dobijemo, na studijama je u Novom Sadu, na njenom profilu je vest o nestanku roditelja. Neobično je da se roditelji nisu javili deci.

- Nije nam jasno šta se događa, deca nam kažu d ai oni dobijaju poruke od nepoznatih osoba, vrlo različite, kaže Duško.


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading