Brat i sestra opisali do detalja kako su ih napali naoružani Albanci!

Autor: novosti.rs

Hronika

25.11.2018

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijel i Danijela Miladinović iz Donje Brnjice, većinski srpskog sela nadomak Prištine, preživeli su juče pravu dramu kada su ih napali Albanci.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Krenuli smo automobilom da sačekamo majku koja se vraćala s posla. Kao i obično, stali smo na mestu zvanom Mazgit, pored puta koji vodi od Prištine ka Mitrovici. Na suprotnoj strani druma stajala je "astra" u kojoj je bio, ispostaviće se kasnije, jedan Albanac, starosti između 25 i 30 godina, sa upečatljivom bradom. Sve vreme nas je provocirao, zahtevajući da se sklonimo... Ubrzo mu se pridružio još jedan mladić, koji je posle razgovora krenuo ka nama sa pištoljem u ruci.

Ovim rečima rođeni brat i sestra, Danijel (17) i Danijela (18) Miladinović iz Donje Brnjice, većinski srpskog sela nadomak Prištine, opisuju dramu koja se dogodila u petak, kada su bili na meti naoružanih Albanaca. Miladinovići kažu da je napad, koji je mogao da se završi ozbiljnim posledicama, sprečen spletom srećnih okolnosti, zbog gustog saobraćaja, s obzirom na to da su se vozila kretala ovuda u oba smera.

- Taj mladić, koji je došao, krenuo je prema mojoj deci sa pištoljem u ruci, ali je zbog vozila koja su nailazila morao da se zaustavlja pri prelasku obe saobraćajne trake. Tako je Danijel dobio na vremenu i krenuo automobilom prema selu - govori Zlatko Miladonović (40), Danijelin i Danijelov otac.

Danijel, koji je više puta pobeđivao u sviranju harmonike, pohađa Srednju muzičku školu u Lapljem Selu, Danijela je učenica Medicinske škole u Gračanici i oboje ističu da jedva čekaju vikend da se posvete svojim drugarima.

- Iako nas je uznemirio, ovaj događaj nije nas preterano uplašio, iako je, nažalost, mogao da izazove fatalne posledice - priča njihov otac Zlatko i podseća na brojne napade na Srbe u ovom selu podno Gazimestana.

Inače, u selu živi oko 180 srpskih i tridesetak albanskih domaćinstava i ovo je trenutno najveće srpsko selo nadomak Prištine, jer su se iz Devet Jugovića, Lebana, Gornje Brice i drugih okolnih sela Srbi iselili zbog pritisaka i napada Albanaca.

I dok podseća da su i ranije mnogobrojne napade Srbi iz Donje Brnjice prijavljivali kosovskoj policiji, Zlatko Miladinović opominje da je i ovaj slučaj prijavljen i da su njegovi sin i ćerka dali izjavu policiji, ali i istražnom sudiji.

- Čitav događaj snimila je kamera obližnjeg salona nameštaja, što se i vidi na snimku. Osim što su nam rekli da smo istinito svedočili, ništa više nismo saznali iz policije - pričaju Miladinovići, rešeni da ostanu u svom selu, gde se, uprkos svemu, kažu, najbolje osećaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading