Dvojica Srba OSLOBOĐENA optužbe za ubistvo Amerikanca na Zakintosu!

Autor: blic.rs

Hronika

22.11.2018

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za učestvovanje u tuči u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson na Zakintosu, oslobođeni su optužbe! Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

RepublikaFoto: Tanjug
Tuča na Zakintosu

Izricanje presuda se nastavlja, trenutno je pauza u toku. Očekuje se izicanje presuda za preostalu optuženu šestorku, Nemanju Petrovića, Stefana Stojanovića, Dušana Rankovića, Miloša Senića, Miloša Ilića, kao i Britanca poreklom iz BiH Amira Omerdžića. Za njih su zatražene najoštrije kazne.

Porodica Bakarija Hendersona od suda u Patri traži najveću kaznu.

Amerikanac Bakari Henderson (22) iz Teksasa brutalno je pretučen prošle godine na Zakintosu. On je ubrzo podlegao povredama, a za to delo su osumnjičeni jedan Grk, sedam Srba i Britanac poreklom iz BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ubijeni Bakari Henderson

Svi oni poriču da su ubili mladog preduzetnika u sukobu u baru.

Prošlog meseca, grčki tužioci su tvrdili da su svih devet okrivljenih krivi - šest za ubistvo prvog stepena, jedan za saučesništvo u ubistvu prvog stepena, a dva za telesne povrede, prenose američki mediji.

U međuvremenu, Hendersonovi roditelji su izjavili za američke medije da su na kazne čekali više od godinu dana i da se samim tim njih bes samo produbljivao.

- Ponadala sam se da će okrivljeni pokazati makar malo saosećanja i kajanja, da će se makar izjaviti saučešće - rekla je Džil Henderson, Bakarijeva majka.

Ona i njen muž Fil Henderson su boravili u Grčkoj kako bi pratili suđenje.

- Ponašali su se kao da nisu bili uključeni u to, kao da ih nije briga - rekla je Bakarijeva majka.

Bakari Henderson je prošle godine u julu posetio Zakintos sa dva prijatelja kada je u klubu "Bar kod" u mestu Laganas došlo do tuče u kojoj je on stradao. Nešto ranije završio školovanje na Univerzitetu u Arizoni kao diplomirani ekonomista i preduzetnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading