Sudovi kršili zakon u korist Luke Bojovića

Autor: Republika

Hronika

21.11.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni Kasacioni sud utvrdio je da su Specijalni sud i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004. godine, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

- Utvrđeno je da je pravosnažnim presudama Posebnog odeljenja i Apelacionog suda u korist okrivljenih Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića povređen zakon iz člana 438 stav 2, tačka 1,2,3 i iz člana 358 u vezi člana 237 i člana 451 - kaže izvor "Blic".

Naime, Luka Bojović 2015. godine oslobođen je optužbi da je kao vođa Zemunskog klana 2004. godine ubio Branka Jeftovića Jorgu, kao i da je učestvovao u ubistvima telohranitelja Andrije Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok. Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Ovo je konstatacija Vrhovnog Kasacionog suda, ali ona ne znači da će se Luki Bojovići ponovo suditi zbog ovih ubistava.

Međutim, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića.

Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading