Ako imate ovaj telefon, spremite se za IZNENAĐENJE!

Autor: Republika

Razonoda

12.02.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google je odlučio da aktivira skriveno procesorsko jezgro u PIxel 2 smartfonu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovaj čip, koji se nalazi unutar svakog Pixel telefona, je prvi put da je Google stvorio sopstveni procesor - i u pitanju je prilično impresivan komad tehnologije.

Procesor nazvan Pixel Visual Core bi trebalo da ima veliki uticaj na neke od najčešće korišćene aplikacije na Android uređajima.

Instagram, Snapchat i WhatsApp su se udružili sa Gogleom u razvoju ovog čipa, a svaki developer će u budućnosti imati mogućnost da iskoristi njegove prednosti, piše telegraf.rs.

Za krajnjeg korisnika, to jest za svakoga ko koristi Pixel smartfon, aktiviranje ovog procesora znači da će moći da prave mnogo lepše slike unutar aplikacija koje ga koriste.

Ranije su fotografije pravljene iz samih aplikacija bile lošijeg kvaliteta, a sada to više neće biti slučaj jer će novi čip prebaciti HDR+ mogućnosti kamere na strimove i slike u drugim aplikacijama.

Pritom, HDR+ pravi 10 fotografija u isto vreme i koristi ih da napravi sliku sa najboljim mogućim kvalitetom slike - što se dosta razlikuje od standardnog HDR-a na drugim telefonima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading