REVOLUCIONARNA PROMENA: Ekrani Motorole će moći sami da se poprave

Autor: telegraf.rs

Razonoda

19.08.2017

09:39 >> 13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka patentna kancelarija objavila je patent koji je podnela Motorola, a koji opisuje tehnologiju za ekrane koji će imati sposobnost da se sami poprave.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Motorola pravi ekrane koji se sami popravljaju

U ovoj kompaniji su osmislili sistem koji je u stanju da, u slučaju kad se staklo ekrana razbije ili ošteti na neki drugi način, popravi oštećenje bez odlaska na servis.

Pre svega, ekran treba da bude prekriven posebnim polimerom koji može da "pamti" svoj izvorni oblik i vrati se u njega prilikom brzog zagrevanja. Ispod displeja treba da se smeste elementi koji mogu da zagreju staklo na potrebnu temperaturu, a koji bi se pokretali – posebnom aplikacijom.

Osim putem aplikacije i ugrađenih grejača, ovakve polimerne ekrane bi bilo moguće popraviti i drugim izvorima topline, poput telesne topline ili posebnog spoljnog grejača.

Iako ovakav način popravljanja stakla zasigurno ne bi mogao da zaceli baš sve vrste oštećenja, u Motoroli se nadaju da bi barem ona manja mogla lako mogla da se poprave bez da se ceo ekran menja u servisu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading