OVO ĆE VAM SVAKODNEVNO KORISTITI: Evo kako Windows 10 može da vam promeni život

Autor: b92.net

Razonoda

13.08.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima nam dobro dođe podsetnik za zadatke koje treba da obavimo tokom dana, a tu vam od velike pomoći može biti Windows 10 koji automatski šalje podsetnike e-poštom. Postoji niz aplikacija koje možete da upotrebite kako bi vas Windows 10 podsećao na sastanke, rođendane i druge važne godišnjice, kao i sve ostalo što vam je važno. Međutim, verovatno nema bolje od digitalnog pomoćnika Cortane. Evo kako to funkcioniše.

RepublikaFoto: youtube.com/Windows Central
Pokrenite aplikaciju

Ako niste isključili Cortanu, opcija Suggested Task bi trebalo da bude aktivna već na početnim podešavanjima. Ako jeste, proverite da li ste Cortani omogućili pristup vašim komunikacionim informacijama. To možete da uradite ako otvorite Settings, pa Cortana i zatim Permissions & History. Kliknite na Manage the information Cortana can access from this device i proverite da li je uključena opcija Contacts, email, calendar & communication history. 

Proverite da li je uključena i opcija Suggested tasks. 

RepublikaFoto: youtube.com/The Verge

Na taskbaru pokrenite Cortanu, pa kliknite na sličicu Notebook na levoj strani. Prebacite se na tab Manage skills, skrolujte do Suggested tasks da li su uključeni (klizni prekidač i kućica).

Potom treba da povežete sa Cortanom servise e-pošte koju želite da koristite.

Otvorite opet Notebook pa Manage skills. Kliknite na Connected services. Odaberite Office 365, Outlook.com, Gmail ili Knowmail, u zavisnosti od toga koju poštu korisite. Pratite uputstva kako biste povezali svoj korisnički nalog. 

Kad završite Suggested Task biće spremni za korišćenje i Cortana može da vas podseća na obaveze i zadatke, piše Make Use Of.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sharshooter

14.08.2018 10:06

... podesite parametre u registriju kao i ponovno formatirajte disk, pa posle svih ovih jednostavnih ??? podesavanja lepo instalirate wunderlist aplikaciju na svom telefonu i zaboravite na kompjuter :-)