NAUČNICI SE OGLASILI: Da li Planeta X može da nas uništi?!

Autor: Republika

Razonoda

06.10.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno ste čuli da teoretičari zavere konstantno najavljuju da će Zemlju uništiti upravo planeta X ili Nibiru, a njeno postojanje NASA nikada nije potvrdila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pitanje je da li uopšte postoji, i šta nam sve može?

Čini se da naučnici sada počinju da menjaju mišljenje i kažu da ne odbacuju mogućnost njenog postojanja, kao i da su sve vesti vezane za ovu planetu čisto vađenje iz konteksta i preterivanje. 

Kako kažu, sve i da postoji, nije nikakva pretnja po Zemlju. Astronomi su, navodno, pronašli dokaze da postoji nevidljiva deveta planeta u našem Sunčevom sistemu.

- Postoji pet različitih linija opservacionih dokaza koje ukazuju na postojanje devete planete - kaže astrofizičar koji se nada da će u saradnji sa svojim mentorom u narednih par godina uspeti da locira planetu.

Kako kaže, postoje indicikacije da se među udaljenim objektima krije i planeta koja se toliko pominje.  Najjači dokaz koji postoji trenutno jesu gravitacioni talasi koji se mogu detektovati u interakciji sa drugim objektima u Sunčevom sistemu, a koji su veoma jaki i dolaze iz velike udaljenosti.

Dva naučnika veruju da je misteriozna planeta deset puta veća od Zemlje i 20 puta dalja od Sunca od Neptuna. U lociranju planete pomaže im Subaru teleskop, a svoj posao obavljaju iz Mauna Kej opservatorija na Havajima..

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading