YouTube uvodi nove alate i pojednostavljuje korišćenje

Autor: Republika

Razonoda

19.09.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici najvećeg svetskog internet videoservisa uskoro će, pomoću nove opcije, biti u mogućnosti da ograniče vreme gledanja. Novi alati, jednostavni za korišćenje, bi trebalo da postanu globalno dostupni do kraja nedelje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Alati se sastoje od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući video snimke na YouTubeu, uključujući YouTube Music i YouTube TV, nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obaveštenja ćete da primate od Googleovog videoservisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja. 

Statistički podaci podeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle nedelje, a sadrže i nedeljni prosek. Zasnivaju se na onome što se može naći u vašoj istoriji pregleda. A ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni. 

Nije, međutim, jasno da li se računaju videozapisi pregledani dok niste bili povezani na internet. A ako imate više kanala na YouTubeu pod istim korisničkim Google nalogom, biće vam dostupni podaci samo za gledanje koje ste objavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog. 

Da biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom kliknete na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni sa postavkama. U meniju pronađite opciju Time watched. 

Kada je reč o desktop računarima, izgleda da u Googleu još uvek nisu nadogradili veb interfejs za YouTube da bi podržavao novu funkciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading