Saudijska Arabija osvaja svet kontraverznom aplikacijom

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

14.08.2017

22:04 >> 13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li bi ste voleli da možete da čujete sve što vaše kolege, prijatelji i članovi porodice misle o vama, a da pri tom ne znate ko vam je poslao koju poruku? Kontraverzna aplikacija "Sararah" iz Saudijske Arabije upravo je bazirana na tome i polako osvaja ceo svet.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nova aplikacija iz Saudijske Arabije osvaja svet

Otkako je objavljena u junu, aplikaciju su preuzeli milioni korisnika, a Adweek javlja da je Sararah trenutno najpopularnija aplikacija u svetu na iTunes. 

Reč je o platformi za anonimno slanje poruka, koja funkcioniše po sledećem principu:

- Korisnici se registruju onlajn ili preuzimaju aplikaciju na svojim telefonima, dele svoje linkove putem drštvene mreže i čekaju. Poruke mogu da stignu doslovno od bilo koga (čak i od ljudi koji nisu registrovani, ukoliko korisnik nije unosio izmene u podešavanja), a primalac ne može da odgovori na njih. 


Stručnjaci za sajber bezbednost već upozoravaju da ovakva vrsta servisa predstavlja izuzetno pogodno tlo za "anonimno maltretiranje", s obzirom na to da je prijavljivanje nasilja teško izvodljivo jer pošiljaoci ne moraju da budu registrovani da bi poslali poruku. 

Kompanija koja je lansirala ovu aplikaciju ogradila se od mogućih posledica, pa je tako korisnike upozorila da se ne registru ukoliko nisu u stanju da se nose sa posledicama. 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading