NOVE GRAFIČKE KARTE: Gejmeri će da se nauživaju!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

14.09.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom GTC Japan događaja, Nvidia je objavila dva nova marketinška slajda za svoje RTX 2080 i RTX 2080 Ti grafičke karte, koji pokazuju relativne performanse oba modela u poređenju sa GTX 1080 i GTX 1080 Ti GPU-ovima.

Foto: youtube.com/Bitwit

U prvom slajdu, Nvidia tvrdi da je RTX 2080 sposoban za 4K 60FPS gejming, smeštajući grafičku kartu iznad GTX 1080 Ti na polju sirovih performansi.

Kompanija poredi rast performansi između GTX 10 serije i RTX 20 serije sa onim koliko je ostvareno i između GTX 9 i GTX 10 serija. Značajno povećanje performansi se ostvaruje čak i kada se ne koriste RTX funkcije kao što su Ray Tracing i DLSS (Deep Learning Super Sampling).

Kada se Deep Learning Super Sampling uključi u poređenje, razlika u performansama između RTX 20 serije i GTX 10 serije postaje još veća. Za sada, Nvidia je potvrdila da će DLSS biti dodat u 25 igara, implementirajući Nvidia AI performanse sa manjim zahtevima procesiranja i uz veći frejmrejt.

Očekuje se da će kratkoročno Nvidia DLSS tehnologija imati veći uticaj na gejming tržište nego Ray Tracing, nudeći igračima više nivoe performansi bez primetnog smanjenja kvaliteta slike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading