DRAGON BALL FIGHTERZ ULTIMATE - Šorka je definitivno počela!

Autor:

Razonoda

28.01.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beta je završena, o našim utiscima mogli ste već da čitate, a u međuvremenu izašla je finalna verzija Dragon Ball Fighterz-a pa smo konačno u mogućnosti da sumiramo utiske.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragon Ball Fighterz

Šta reći, kombinacija veoma popularnog izvornog materijala i veoma iskusnog razvojnog tima (ark sistem, poznat po Double Dragon i Guilty Gear serijalu) nije omanula. Dobili smo jedan od najboljih simulacija borbe za konzole i kućne računare ikada.

RepublikaFoto: Promo foto

Razvojni tim je uspeo da prenese kompletnu atmosferu sa malog ekrana u grafički prelepi, brzu i zaraznu međusobnu borbu šest boraca po meču i to po sistemu tri na tri. Iako borba na ekranu deluje haotično, u igračka mehanika je jednostavna i brzo se uči što je osnovni preduslov za jedan kvalitetan borilački naslov.

Tu su direkcioni tasteri kao i svega četiri tastera za udarce bez komplikovanih kombinacija za izvođenje specijalnih poteza. Svi udarci borca se mogu izvežbati u veoma kratkom roku, a onda igranje postaje prava pesma.

Drugačije stvari jednostavno ne bi funkcionisale jer, kao što smo već napisali, igra od vas očekuje da vodite tri borca tokom jednog meča i menjate ih u realnom vremenu pa bi u suprotnom nastao pravi haos.

RepublikaFoto: Promo foto

U odnosu na beta-verziju ovom prilikom smo imali priliku da isprobamo i kampanju za jednog igrača. U najboljem maniru Dragon Ball anime ona nas je vodila kroz tri frakcije i igra se iz njihove perspektive. Kampanja je (kao i cela igra uostalom) mahom okrenuta poznavaocima Dragon Ball univerzuma i ne trudi se previše da objasni neke osnove postulate priče tzv. kežual igračima.

Po završetku svake misije birate koji ćete sledeći deo priče otvoriti (u stilu super mario igara) pa u prvom prelasku sigurno nećete videti sve dijaloge i iskusiti sve mogućnosti koje vam kampanja nudi čime vas igra na neki način primorava da kampanju pređete više puta.

Na tako nešto će se odlučiti tek najodaniji fanovi jer je sama kampanja pomalo suvoparna i jednolična. Kada već pominjemo loše stvari, treba reći da igra ima i omražene lutboksove. Na sreću, u odnosu na ostale pej-tu-vin moderne naslove ovi u Dragon Ball su prilično benigni.

Ne koštaju ništa, lako se stiču i nude tek manje kozmetičke izmene boraca. Kompletan sistem lut boksova globalno deluje nekako nepotreban ali na sreću nije ni malo napadan i samim tim se ne može da igra njihovim prisustvom gubi.

Ukupno gledamo, DRAGON BALL FIGHTERZ je jedna od najboljih ako ne i najbolja borilačka igra na tržištu. Dopašće se svakom ljubitelju žanra, a fanovi anime serije je moraju probati pod obavezno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading