PRIVREDNA KOMORA SRBIJA UPOZORAVA GRAĐANE: Vodite računa o PLATNIM KARTICAMA, ako vam stigne ovakva poruka nikako ne ulazite!

Autor:

Biznis

17.06.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevaratni haraju!

PRIVREDNA KOMORA SRBIJA UPOZORAVA GRAĐANE: Vodite računa o PLATNIM KARTICAMA, ako vam stigne ovakva poruka nikako ne ulazite!

Foto: Shutterstock, Pixabay

Privredna komora Srbije (PKS) izdaje važno upozorenje za sve korisnike platnih kartica.

Naime, Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS saopštio je danas da su sve češći slučajevi u kojima klijenti banaka dobijaju poruke, navodno u ime svoje banke, sa zahtevom da hitno ažuriraju podatke o računu, kartici ili druge informacije. Takve poruke su uvek zlonamerne i imaju za cilj kompromitaciju i zloupotrebu podataka klijenta.

Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS upozorava da na takve poruke nikada ne treba odgovarati niti postupati po instrukcijama koje se u poruci dobiju.

Banke od svojih klijenata nikada neće tražiti da na ovaj način verifikuju svoje naloge za digitalno bankarstvo, dostave podatke o platnoj kartici, niti će pretiti blokiranjem računa, naloga ili kartica ukoliko klijent ne preduzme navedene korake.

Za sva pitanja, sumnje i nedoumice, uvek prvo kontaktirajte svoju banku putem poznatih i proverenih kanala komunikacije, naglašava se u saopštenju. Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS nastaviće sa intenzivnim aktivnostima na polju prevencije i u narednom periodu.

„Naša posvećenost bezbednosti korisnika ostaje nepromenjena, a u tom smislu nastavićemo da razvijamo i implementiramo nove strategije i mere zaštite“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je neophodna i opreznost i odgovorno ponašanje korisnika prilikom korišćenja platnih kartica i onlajn bankarstva, što će dodatno doprineti smanjenju rizika od zloupotreba. Upućen je i apel korisnicima da budu oprezni i da ne dele svoje poverljive podatke putem neproverenih kanala.

„Zajedničkim naporima možemo stvoriti sigurnije okruženje za sve korisnike platnih kartica i digitalnog bankarstva. Vaša sigurnost je naš prioritet“, naglašava se u saopštenju Foruma

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading