Na putu da postane najmlađa MILIJARDERKA U ISTORIJI! Ima 12 zaposlenih i najveći magovi biznisa mogu da joj zavide

Autor:

Zabava

12.07.2018

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kajli Džener koja će u avgustu napuniti 21 godinu, detaljno je opisala kako je na njen uspeh imao uticaj društvenih mreža u izgradnji njene kompanije "Kylie Cosmetics", koja je za samo tri godine dostigla vrednost od 900 miliona dolara.

Foto: instagram.com/kyliejenner
Kajli Džener osim porodičnog rijaliti biznisa pokrenula je mnogo ozbiljniji posao uz pomoć kojeg zarađuje milione

Ono što je manje poznato, a možda je i najvažnije je da je Džener najmlađi član poznatog klana Kardašijan-Džener, a na putu je i da bude najmlađi samoproizvedeni milijarder u istoriji.

Šta pokazuju brojevi - impozantan rezultat - "Kylie Cosmetics" je lansirana pre dve godine, u početku su prodavali kozmetički set od 29 dolara koji se sastoji od odgovarajućih nijansi karmina, a od tada je prodato kozmetike za više od 630 miliona dolara, uključujući 330 miliona dolara u prošloj godini.

Koristeći konzervativinu procenu vrednosti kompanije, "Forbs" je dodao i druge proizvode koji su u ponudi kompanije i koji se isto tako odlično prodaju, kao što su senke za oči i korektori, i tako je dobijena vrednost od 900 miliona dolara. Džener ima sto odsto svega toga.

Da bi uvideli gde je njeno bogatstvo u odnosu na ostale iz Kardašijan porodice, uporedićemo sa njenom najpoznatijom sestrom Kim Kardašijan Vest, čije je bogatstvo procenjeno na 350 miliona dolara.

 

- Društvene mreže su neverovatna platforma. Imam tako lak pristup svojim obožavaocima, fanovima i svojim kupcima - objasnila je Džener za "Forbes".

Njeno skoro milijardu dolara vredno carstvo sastoji se od samo sedam radnika sa punim radnim vremenom i pet zaposlenih sa pola radnog vremena.

Kako funkcioniše?

Proizvodnja i prodaja su podeljene. Prodaja i isporuka se obavljaju preko online prodavnice "Shopifi". Poslovi finansija i PR su u rukama njene majke i menadžera Kris Džener. Zbog tako malih troškova prodaje i troškova marketinga, profiti odlaze direktno u džep Kajli Džener.

To znači da se praktično, kada se posmatra sa strane, cela poslovna operacija se zapravo odvija u vazduhu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading