Komemoracija Mileni Dravić: Bila je hrabra i tako lepa do poslednjeg dana!

Autor:

Zabava

19.10.2018

11:23 >> 11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reka ljudi slila se na Scenu Bata Stojković Zvezdara teatra kako bi poslednji put mahnuli, namignuli, rekli Mileni Dravić da je vole. Sa platna njeni likovi plene u svim promenama, žanrovima, životnim dobima i modom. Ona je seljanka, ekscentrična diva, partizanka, šiparica, majka...

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Komemoracija Mileni Dravić

Dušan Kovačević izašao je na mračnu scenu Zvezdare teatra i zamolio za minut tišine nakon čega se salom prolomilo "Slava joj"!

-Ostaje nam samo da budemo beskrajno ponosni što je Milena izabrala baš naše pozorište, što mu se posvetila poslednjih 20 godina, što je govorila da je Zvezdara njeno srce i duša pozorišta - kazao je Kovačević.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dušan Kovačević

Vidno potresena na scenu je stupila Seka Sablić i podsetila zbog čega je Milena bila tako voljena.

- Bila je hrabra i tako lepa. Do poslednjeg dana bila je tako lepa! Zbogom. Pa, zbogom za sada - poručila je Seka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Seka Sablić

Mladi reditelj Stefan Arsenijević ispričao kako je Milena na snimanju "Ljubav i drugi zločini" uspela da utiša slavlje u susednoj sali, a zbog kojeg nisu mogli da završe snimanje.

- Već smo očajavali, a ona je ustala i rekla "Čekaj". Ušla je u tu ptostoriju i sve je zatihnulo, pa zagrmeo aplauz. Dogovor je bio takav da oni urlaju dok mi probamo, a da ćute dok snimamo. I tako je bilo. Narednih pet sati - ispričao je reditelj.

 

 

Govorili su i Vojin Ćetković, Dejan Mijač, Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Ljubomir Simović, Jagoš Marković. Aplauz kojim je odata počast glumici trajao je dugo, skoro deset minuta...

Među prisutnima bili su i Tanasije Uzunović, Dubravka Mijatović, Katarina Žutić, Zoran Živković, a od Milene su se oprostili i Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Slaven Došlo, Anđela Jovanović, Kokan Mladenović, Lena Bogdanović, Svetozar Cvetković, Sonja Vukićević...

Jugoslav Pantelić istakao je da Jugoslovenska kinoteka ima čast i obavezu da čuva Gagin i Milenin legat

Legenda jugoslovenskog filma, pozorišta i televizije, Milena Dravić, preminula je 14. oktobra u 78. godini nakon borbe sa teškom bolešću. Njena smrt potresla je mnoge koji su je poznavali, kako lično tako i preko njenih uloga, a danima unazad svi prepričavaju njene dogodovštine i pričaju o tome kakva je ona bila. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading