BRODVEJ ZA DECU Premijera predstave "Oliver Tvist"

Autor:

Zabava

18.10.2018

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera predstave "Oliver Tvist" prema delu Čarlsa Dikensa, a u režiji Milana Karadžića u izvođenju ansambla Pozorišta "Boško Buha" biće održana 21. oktobra na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić".

RepublikaFoto: Ilustracija
Premijera predstava "Oliver Tvist" 21. oktobra na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić"

- Izabrali smo veliki naslov, veliku literaturu. Iz ranijih iskustava znamo da takve naslove nije lako održati na repertoaru- izjavio je Milan Karadžić, umetnički direktor teatra "Boško Buha" i reditelj, koji ove godine slavi tri decenije rada u pozorištu.

Iako je predstava "Oliver Tvist" njegova 40 režija u karijeri, Karadžić navodi da je ovaj komad velika odgovornost za ceo ansambl.

- Veliki naslov, velika literatura, velika odgovornost z sve nas...Dikensovo delo je zapravo teška i mučna priča sa srećnim krajem. Nije lako približiti tu priču mlađim adolescentima i zato smo u okvir predstave ugradili dozu humora i elemente mjuzikla - rekao je popularni reditelj dodajući da je poseban izazov raditi sa decom: "Pored našeg sjajnog ansambla u predstavi će se naći 24 dece iz Škole glume Nenada Nenadovića. Bio je poseban izazov raditi sa tom deceom u procesu nastajanja predstave"

Kako navodi dramaturg Milena Depolo, predstava "Oliver Tvist" kao veliki klasik o deci i za decu apsolutno pripada glavnom repertoarskom toku "Buhe“, gde je ranije već imao dve postavke – u režijama Bojana Stupice i Nebojše Bradića.

- Prilično smo verni Dikensu, ali ono što je veza sa današnjim vremenom i naša osnovna misao tokom rada jeste pitanje – kako dete može da bude lopov?  Mi Oliverov ulazak u svet kriminala tretiramo iz današnje perspektive. Ona ne bi bila realna u viktorijanskom dobu, ali danas kada se bavimo pravima deteta i borimo za njih, to pitanje je realno postaviti - kazala je Depolo.

U naslovnoj ulozi se našao trnaestogodišnji Pavle Orlić koji će u alternaciji igrati sa Danilom Arnautovićem, još jednim polaznikom Škole glume Nenada Nenadovića.

- Sve ovo je ostvarenje mog sna. Želeo sam baš da odigram Olivera Tvista jer mi je to omiljena priča. Bilo mi je važno da sarađujem sa Karadžićem i da učim kako se postaje glumac- kazao je Orlić.

Pored dece na sceni će se naći iskusni glumci Pozorišta "Boško Buha"- Miloš Vlalukin, Marko Gvero, Katarina Gojković, Nenad Nenadović.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading