OPERA NA VODI 22. SEPTEMBRA na prostoru SAVA PROMENADE

Autor:

Zabava

18.09.2018

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gala operski koncert na otvorenom kojim se otvara jubilarna 150. sezona nacionalnog teatra biće održan 22. septembra (19.30h) na prostoru Sava promenade.

RepublikaFoto: Tanjug
Specijalni gost je Jovan Kolundžija

Najavljeni spektakl "Opera na vodi", planiran prvobitno za 15. septembar, odložen je za nedelju dana zbog tragične pogibije dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi.

Kako je ranije najavljeno, publici će se pokloniti više od 200 izvođača, koji će pod dirigentskom palicom Dejana Savića izvesti najpopularnije arije, horove i duete iz dobro poznatih opera, a specijalan gost biće istaknuti violinista Jovan Kolundžija.

- Za mojih 30 godina u nacionalnom teatru nije se dogodio nijedan koncert na otvorenom. Kada nas na kraju uspešne sezone novinari pitaju čime nismo zadovoljni, rekao bih da nemamo dovoljno gostovanja po Srbiji i da nemamo dovoljno nastupa na otvorenom. Ovaj jubilej je pravi i odličan povod da se predstavimo publici. Mislim da će ovo postati tradicija uz koncert za Srpsku novu godinu i onaj za kraj sezone - kazao je Dejan Savić, upravnik nacionalnog pozorišta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading