Iv Sen Loran u Kinoteci

Autor:

Zabava

12.09.2018

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Modni univerzum ostao je pre jedne decenije bez jedne od najsjajnijih zvezda, francuskog modnog genija Iva Sen Lorana, a povodom ove godišnjice u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) biće prikazan film "Yves Saint Laurent" u režiji Žalila Lespera.

RepublikaFoto: Promo
Priča o uspehu i pravoj ljubavi: Pjer Nine i Šarlot Lebon 

Film je premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, a domaća publika ga je iste godine pogledala na Merlinka festivalu u Beogradu. Francuski novinari dodelili su Kristalnu nagradu Pjeru Nineu za ulogu u ovom filmu, kao i nagradu Cezar.

Srpskoj publici ovaj film će predstaviti stilista, modni kreator i predavač Ašok Murti. 

Film počinje da prati mladog Sen Lorana koji u januaru 1958. prima poziv da nadgleda legendarnu parisku modnu kuću koju je osnovao nedavno preminuli Kristijan Dior.

Sve oči bile su uprte u ovog mladog asistenta kada je predstavio svoju prvu kolekciju za „Dior" i odmah se uzdigao do elitne klase visoke mode. Tokom ove revolucionarne revije koja je svima oduzela dah, imao je susret sa sudbinom kada je upoznao Pjera Beržea, mecenu umetnika, buduću ljubav njegovog života i dugogodišnjeg poslovnog partnera.

RepublikaFoto: Promo

Tri godine kasnije njih dvojica su osnovali kompaniju „Yves Saint Laurent", koja je naglo postala jedna od najvećih modnih sila na svetu. Film je ujedno i zanosna priča o stvaranju ikone i svedok snage postojane ljubavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading