DUNAV FILM FEST: Filmu "Limunada" nagrada!

Autor:

Zabava

24.08.2018

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni festival "Dunav fest" završen je svečanom dodelom nagrada, a jednoglasnom odlukom žirija za najbolji film proglašen je "Limunada", rumunske rediteljke Loane Urikaru.

RepublikaFoto: Promo foto
Nagrađen film "Limunada", rumunske rediteljke Loane Urikaru

Film "Limunada" donosi autentičnu životnu priču emigranata kao i prikaz "obećane zemlje" u novom svetlu.

Prema odluci žirija koji su činili naši poznati glumci Jelena Gavrilović, Slaven Došlo i regionalna zvezda Goran Bogdan, nagradu za najbolju režiju odneo je nemački film "U hodnicima" reditelja Tomasa Stubera, koji je imao svoju premijeru na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Nagradu za najbolji scenario dobio je film "Prevodilac" reditelja Martina Sulika.

RepublikaFoto: Promo foto
Nagradu za najbolju režiju osvojio film nemački film "U hodnicima" reditelja Tomasa Stubera

Žiri je posebno pohvalio film "Zlogonje" reditelja Raška Miljkovića, koji je premijerno prikazan srpskoj publici na Dunav Film Fest-u.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Posebno pohvaljen film "Zlogonje"

Jugoslovenski klasik iz 1984. godine "Varljivo leto 68" snimljen u režiji Gorana Paskaljevića, zatvorio je festival u prisustvu nekih članova ekipe filma.

Tokom trajanja festivala, publika je imala priliku da pogleda 35 najznačajnijih aktuelnih ostvarenja sedme umetnosti koje je iznedrila kinematografija podunavskih zemalja.

"Dunav Film Fest" prvi put se održava u srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine Smederevu, a ljubitelji filma su imali priliku da se upoznaju sa nekim od najznačajnijih aktuelnih filmskih ostvarenja nastalih u deset država kroz koje protiče reka Dunav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading