NUŠIĆIJADA: Prognana, a slobodna!

Autor:

Zabava

20.08.2018

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru ovogodišnje Nušićijade, koja nosi naziv "Prognana, a slobodna", u subotu je održano okupljanje na prostoru Dorćol placa u Beogradu. Događaj, koji je pokrenulo udruženje građana "Kudes" iz Ivanjice, prisustvovale su brojne javne ličnosti i tim pružile podršku ovoj inicijativi.

RepublikaFoto: Promo foto
Brojna publika na prostoru Dorćol placa sinoć

Atmosfera ove "Nušićijade u malom" bila je više nego vesela, baš kako i dolikuje festivalu koji se organizuje u slavu Nušiću, smehu, umetnosti i slobodnom duhu.

Program je počeo  razgovorom o izgnanstvu i slobodi, tokom koga su Minja Bogavac, Petar Arbutina, Milan Ćulibrk i Zoran Hamović zaključili da bi Nušić možda zaključio da su prognani Nušićevci slobodniji od onih koji su na prividnoj slobodi, ali da svakako ne smemo dozvoliti da takvo stanje potraje.

Na sceni koja privremeno menja tradicionalnu "Okruglo, pa na ćoše", stihove, odlomke tekstova, fragmente monodrama ali i lične stavove govorili su glumci Petar Božović, Radoslav Rale Milenković i Tihomir Stanić.

RepublikaFoto: Promo foto
I Rale Milenković kazivao je Nušićeve stihove

Po starom običaju, publiku su zabavljali Zoran Kesić i ekipa redakcije "Njuz.net", nakon čega je usledio i stend ap nastup Darka Mitrovića.

RepublikaFoto: Promo foto
Publiku je zabavljao popularni Zoran Kesić

-Ne mogu nam odrediti šta mislimo i osećamo i čemu se smejemo. Duh se ne može kontrolisati. Smeh ostaje poslednja odstupnica slobodnog čoveka. Humor je, baš kao i Nušić neulovljiv. Ide zemljom, a senka mu nebom, kako reče jedan naš veliki pesnik- na kraju su poručili iz udruženja građana Kudes.

Nakon beogradskog izdanja, Nušićijada će se održati i u Ivanjici održati 23. avgusta na privatnom posedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading