Zvezde "Briljantina" ponovo plesale

Autor:

Zabava

19.08.2018

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olivija Njutn Džon i Džon Travolta zaplesali su na proslavi 40. rođendana čuvenog "Briljantina", koju je proteklog vikenda na Beverli Hilsu organizovala Američka akademija filmske umetnosti i nauke. Holivudski klasik snimljen za šest miliona dolara, ali je zaradio toliko da i do naših dana važi za jedno od ostvarenja sa najvećom zaradom

Posle 40 godina: Olivija i Travolta zaigrali na proslavi

- Ideja da odaju počast našem filmu i da je on toliko značio za filmsku istoriju, tome ništa nije ravno - poručio je Travolta (64), koji je ulogom lošeg momka Denija davne 1978. osvojio srca tinejdžerki širom sveta.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Dobra devojka iz kraja Sendi i zločesti Deni u "Briljantinu"

NERAZDVOJNI PRIJATELJI


Tad već mlad i uspešan glumac, Travolta je odmah prihvatio poziv da snima "Briljantin". Iza sebe je već imao "Groznicu subotnje večeri", ali se njegova partnerka Olivija dvoumila samo zato što je pet godina starija od njega. Muzička zvezda u usponu mislila je da je suviše stara da igra dobru devojku Sendi, međutim, i Travolta i reditelj Randal Klajzer bili su uporni i ona se posle probnog snimanja predomislila.
Postojala je posebna hemija među Travoltom i Olivijom od početka i oni su se izvrsno slagali tokom snimanja, nebrojeno puta su naglasili članovi ekipe. Glumci su pak često isticali da ih je megauspeh mjuzikla zbližio i da su ostali nerazdvojni prijatelji.
- Zbog obaveza se trudimo da se viđamo barem dvaput godišnje, a poruke i pozive razmenjujemo kad god možemo - izjavila je Olivija.


Posle "Briljantina", sa Travoltom je igrala 1983. u filmu "Druga šansa", a potom su 2012. snimili božićni album sa nekim od najvećih hitova.


NISU NI SANJALI


- Mislili smo da će film dobro proći kod tinejdžera tokom jednog ili dva leta, ali nismo mogli da zamislimo da će 40 godina kasnije ostati i dalje neverovatno interesovanje u celom svetu, i to kod publike svih uzrasta. Nismo ni sanjali da će film imati takav uticaj - istakao je reditelj Klajzer na proslavi jubileja svog prvenca u Los Anđelesu.


Prema njegovim rečima, povremeno i sad odlazi na projekcije i gleda reakcije publike i otkriva mane koje, po njemu, upravo doprinose privlačnosti i šarmu čuvenog mjuzikla.


Uspeh koji je ostvario s "Briljantinom" nije ponovio. Ostvarenje spada u pet najpopularnijih ekranizovanih mjuzikla svih vremena, a snimljen je za samo dva meseca u Los Anđelesu i s budžetom oko šest miliona dolara. Ipak, ovaj holivudski klasik zaradio je gotovo 70 puta više - 400 miliona bio je prihod od bioskopskih ulaznica, pa i do naših dana važi za jedan od filmskih mjuzikla s najvećom zaradom! Muzika iz filma doživela je milionske tiraže, bila nominovana za nagrade Oskar i Zlatni globus.

Zanimljiv podatak je i taj da je navodno 100 hiljada žvaka upotrebljeno tokom snimanja!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading