Jurica Pađen: Nek dođe Lukas da zajedno pevamo "Fratelo"

Autor: Katarina Stamatović

Zabava

14.08.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno je malo onih koji makar jednom u životu nisu zapevali uz "Fratelo" Aerodroma. Pevač i gitarista tog kultnog sastava Jurica Pađen kaže na početku razgovora za Srpski telegraf da je pesma jednostavno pronašla njega, a da su dobro poznate stihove obradili kasnije i mnogi drugi izvođači.

RepublikaFoto: e-stock/K. Mihajlović
Jurica Pađen: Firme u kojima je trebao da radim propale, a ja još uvek sviram...

- I Aca Lukas je na simpatičan i svojstven način obradio "Fratelo". Pronašao je nešto u toj pesmi, što znači da on i ja imamo nešto zajedničko u srcu ili duši. Bilo bi baš interesantno da dođe na Bir fest i da zajedno otpevamo tu pesmu. Rado ga pozivam! - ističe Pađen, pred novi susret s publikom u Beogradu, gde će ovog puta svirati najveće hitove Aerodroma, ali i pesme iz osamdesetih koje su na svoj način obradili.


Pađen je karijeru započeo u Parnom valjku, u međuvremenu je svirao i u Azri, ali sad uz osmeh dodaje da se i dalje oseća kao na početku.


- Aki i ja smo u Parnom valjku snimili dosta pesama, imali smo preko 400 nastupa zajedno, ali mi je kasnije unutrašnji glas govorio da treba da osnujem svoj bend i tako je nastao Aerodrom. Voleo sam tu vrstu promene i uopšte se nisam plašio da li ću uspeti. Familija me je htela zaposliti jer su mislili da moram imati siguran posao. Sada su već sve te sigurne firme u kojima je trebao da radim propale, a ja još uvek sviram. Stekao sam mnogo iskustva na sceni i stigao do ovoga gde se nalazim danas - objašnjava Pađen.
Inspiraciju crpi iz raznih životnih okolnosti, a najviše iz snova.
- Pesma "Ja te jednostavno volim" nastala je u snu. Sanjao sam kako mi je Džoni Štulić svira i probudio sam se u četiri ujutru, odsvirao i zabeležio da ne zaboravim - dodaje Jurica.


Sa Džonijem Štulićem, koji već decenijama živi u Holandiji, i dalje je ne samo u kontaktu već ga je i nagovorio da se posle 25 godina pojavi na nekom albumu snimanom na ovim prostorima.
- Snimio sam instrumentalni album, na kom sam imao sedam gostiju koji mi muzički odgovaraju. Kada sam i Štuliću rekao da imam jednu pesmu za njega, prvo me je otkačio. Onda sam mu rekao: "Poslaću ti pesmu, pa ako nećeš, ko te je*e", a on mi je odmah poslao nazad snimak - navodi Pađen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading