Novac za 12 domaćih ostvarenja

Autor:

Zabava

31.07.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski centar Srbije finansijski će podržati 12 projekata u kategoriji finansiranja unapređenja i razvoja filmskih scenarija u iznosu od po 300.000 dinara.

RepublikaFoto: Promo
Na konkursu podržano 12 projekata sa po 300.000 dinara

Novac je od 77 kandidata dobilo njih 12, a po odluci komisije koja je radila u sastavu Melina Pota Koljević (predsednik), Ivan Knežević, Iva Plemić Divjak, Marko Popović i Pavle Zelić. 

Među autorima odabranih projekata nalaze se "Bela nedelja" reditelja Bojana Vuletića, "Zver iz podruma" Milana Konjevića, "Tvrđava i derviš" Vlastimira Sudara, scenario Radivoja Raše Bukvića "Antitalenti", kao i budući film reditelja Slobodana Skerlića "Štrpci 22 minuta".

Novac je dobio i Nedeljko Kovačević za "Heroje iz podzemlja", Sonja Đekić za "Snovi Vladana Radovanovića", ali i Marko Grba Sing ("Zaboravimo okean"), Srđan Mihajlović ("O mraku i zvezdama"), David Jakovljević ("Bilo jednom na Balkanu"), Filip Kovačević ("Deca bogova") i Andrijana Stojković ("Portugalija").

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading