POHVALE Dobre kritike za "Istrebljenje", film u potpunosti sniman u Srbiji

Autor:

Zabava

30.07.2018

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film "Istrebljenje" (Extinction) reditelja Bena Janga, koji je sniman na lokacijiama u Srbiji, premijerno je prikazan 27. jula na Netfiksu, a tokom vikenda su stigle i prve kritičarske pohvale za ovaj naučnofantastični triler!

RepublikaFoto: Promo/Filmski centar Srbije
Detalj iz filma "Istrebljenje"

Kako se na sajtu Filmskog centra Srbije podseća, film  je u potpunosti sniman u Srbiji, uz oslonac na program poreskih olakšica i podsticaja Filmskog centra Srbije za inostrane produkcije, a potom se navodi kritika Džejka Klajnmena koji procenjuje da bi ovaj film mogao da bude prvi veliki naučnofantasticni film nastao u produkciji Netfliksa.

- "Extinction" pokreće zanimljiva pitanja o našem mestu u univerzumu, kao i shvatanju da moramo da shvatimo da ćemo na kraju morati da naučimo da ga delimo sa ostalim inteligentim vrstama. U vremenu brzog tehnološkog napretka, počev od putovanja u svemir pa do veštačke inteligencije, budućnost kakvom je predstavlja ovaj film, ni ne izgleda tako daleka, već naprotiv - izgleda poput načega za što bi već trebalo da se spremimo - ističe Klajnman.

Reditelj filma je zapažen po ranijem ostvarenju "Hounds of Love", scenarista je Erik Hajserer, dok glavne uloge tumače Lizi Kaplan, zapažena po glavnoj ženskoj ulozi u seriji "Gospodari seksa", i Majkl Penja. 

Na sajtu Filmskog centra Srbije se podeća i da je na filmu, posebno u tehničkom delu, radilo i stvaralo mnogo filmskih radnika iz Srbije, a ovdašnji producent je Anđelija Vlaisavljević i beogradska produkcijska kuca WiP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading