NEMANJA RADULOVIĆ: Zbog Kuste sam bogatiji

Autor:

Zabava

15.07.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzički festival Boljšoj, koji se šestu godinu zaredom održava uz podršku kompanije "Gasprom njeft", otvoren je u subotu u Drvengradu koncertom čuvenog violiniste Nemanje Radulovića i njegovog ansambla Dabl Sens.

RepublikaFoto: Promo
Čarobnjak sa violinom: Nemanja Radulović

Čarobnjak s violionom stigao je na Mećavnik ranije, pa se kaže "u divnoj prirodi i sa divnim ljudima spremao za koncert".

UTEHA U TUĐINI

- Uživamo u svakom trenutku, ovde je divno. Mene umetnost Emira Kusturice čini bogatijim, a već sam imao priliku da snimim deo muzike za njegov film "Na mlečnom putu". I ovo sad je način da sarađujemo i dalje - kaže harizmatični Nemanja, koji je praćen ovacijama na bis izveo muziku iz Kusturičinog filma "Život je čudo", za koji je još ranije istakao da mu je pomogao u trenucima nostalgije i melanholije kada je prvi put stigao u Francusku.

Za 60 mladih muzičara iz Srbije, Rusije i Republike Srpske, koji se na Boljšoju do 17. jula takmiče za zlatnu, srebrnu i bronzanu matrjošku, slavni violinista kaže da imaju neverovatnu energiju.

Muzika živi kroz razmenu emocija i iskustva muzičara 

- Oni imaju tu svežinu i podsetili su nas zbog čega smo mi počeli da se bavimo ovim poslom, što je jako lepo, dok smo mi, sa druge strane, mladima dali neke savete. To je mnogo lepa razmena između generacija i mislim da muzika tako nastavlja da živi - ističe Radulović, koji veruje da je za uspeh osim talenta, rada i sreće, najvažnija ljubav prema muzici i tom načinu života.

Na Boljšoj festivalu Nemanji i Dabl Sensu se na bini pridružila i glumica Tamara Aleksić koja je govorila stihove iz „1001 noći" dok su oni svirali "Šeherezadu".

OD KLASIKE DO HEVI-METALA

- Tamaru sam upoznao pre nekoliko godina i još tada smo pričali da bismo voleli da radimo nešto sa Vivaldijevim "Godišnjim dobima", ali to se nikada nije desilo. Sada, dok smo spremali "Šeherezadu", palo mi je na pamet da možemo da ispunimo tu davnu želju. Za mene je izazov da sarađujem s drugim umetnicima. Ranije sam sarađivao sa slikarima, oni su slikali dok sam ja svirao, i voleo bih da to ponovim. Što nas je više umetnika, što se više spajamo, to je inspirativnije i za nas i za publiku - zaključuje Nemanja.
Na pitanje šta bi se našlo na njegovoj top plej-listi, uz osmeh kaže apsolutno sve, od klasične muzike do rok i hevi-metala, popa i naše domaće muzike.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading