Sofest u znaku Varljivog leta 1968!

Autor: Beograd.rs

Zabava

27.06.2018

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski festival u Sopotu - SOFEST, biće otvoren 3. jula zvaničnom ceremonijom i spektakularnim vatrometom na platou ispred Centra za kulturu Sopot. Ovogodišnji slogan je "Sve naše varljive godine", a u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano 15 filmova.

RepublikaFoto: Promo foto
Najavljen program ovogodišnje smotre u Sopotu

Sekretarka za kulturu grada Beograda Ivona Jevtić ističe da je grad Beograd za SOFEST ove godine izdvojio četiri miliona i 220 hiljada dinara, dok je Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo 200.000.

– Festival će trajati od 3. do 7. jula, a veliku zahvalnost dugujemo Filmskom centru Srbije i Kinoteci. Ovogodišnji SOFEST biće održan pod sloganom „Sve naše varljive godine“ kao omaž 50. godišnjici burnih događaja iz 1968. godine. Festival će tradicionalno biti realizovan u prostoru Centra za kulturu Sopot, čemu će prethoditi zvanična ceremonija otvaranja i spektakularan vatromet – rekla je Ivona Jevtić.

Ona je dodala da je velika podrška stigla od opštine Sopot i precizirala da će tokom festivala u takmičarskom programu biti prikazano 15 igranih filmskih ostvarenja nastalih u poslednjih 12 meseci. Van konkurencije će biti jedan dokumentarni film, kao i dva filma za decu.

RepublikaFoto: Promo foto/Printskrin
Iz filma "Varljivo leto 68"

Predsednik opštine Sopot i Odbora SOFEST-a Živorad Milosavljević je istakao da je građanima Sopota veoma stalo da SOFEST bude uspešan i organizovan na pravi način.

– Velika podrška koju Grad daje festivalu dokaz je da Beograd ulaže u kulturu i ravnomerno razvija opštine. U organizaciji nam veliku pomoć pored grada Beograda daju Centar beogradskih festivala (CEBEF), kao i Sekretarijat za kulturu – rekao je Milosavljević.

Član Odbora SOFEST-a zadužen za program Aleksandar Avramović je naglasio da se ove godine nastavalja praksa prikazivanja domaćih filmova koji su prikazani u bioskopima u periodu između dva izdanja SOFEST-a.

– Za pet festivalskih dana biće prikazano ukupno 23 filma, od čega u takmičarskoj konkurenciji 15. Ove godine smo proširili „filmski vidokrug“ uključivanjem ostvarenja iz drugih država u kojima je Srbija manjinski ko-producent – rekao je Avramović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading