Marina Abramović u Beogradu, posetila Muzej savremene umetnosti

Autor:

Zabava

22.06.2018

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najvećih svetskih umetnica Marina Abramović boravi u Beogradu povodom pripreme retrospektivne izložbe "Čistač", koja će biti priređena iduće godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

 

Pomenuta izložba će se nakon sedam gradova u Evropi (Stokholma, Kopenhagena, Osla, Bona, Firence i poljskog grada Toruna), završiti 2019. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. 


Abramović je ekskluzivno za RTS izjavila da je dosta vremena prošlo otkako je bila u Beogradu. 

"Posle smrti moga oca i majke, nisam redovno dolazila u Beograd, tako da je mnogo vremena prošlo. Sve to vreme Muzej savremene umetnosti bio je zatvoren. Sada doći u novi Muzej koji izgleda stvarno izvrsno i ne samo doći, nego imati poziv da napravim svoju retrospektivu u njemu i da se vratim najzad kući, vrlo je emotivno za mene. Beograd je pun mladog sveta, tako da publika koju bih ja želela da imam u ovom muzeju su mladi. Ja bih volela da oni vide šta sam ja radila poslednjih pedeset godina mog života", rekla je Marina Abramović za Kulturni dnevnik RTS-a.

Marina Abramović je i glavni akter druge sezone RTS-ove emisije "Put u budućnost", autora Borisa Miljkovića, koja je u četvrtak snimljena u Muzeju savremene umetnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading