Od 13. do 17. juna u Somboru se održava 26. Pozorišni maraton

Autor:

Zabava

12.06.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji 26. Pozorišni maraton biće održan od 13. do 17. juna u Narodnom pozorištu u Somboru. Manifestaciju će otvoriti premijera predstave "Samoubica" po delu Nikolaja Erdmana u režiji Milana Neškovića, a u produkciji Somborskog pozorišta.

Foto: Promo foto
Narodno pozorište u Somboru

"Poezija se javlja u trenucima kada se čovek nalazi između sna i jave" reči su Laze Kostića, koje su bila inspiracija za pesmu, a ove godine i za slogan 26. Pozorišnog maratona "Među javom i međ snom".

U skladu sa repertoatom koji dominira pozorišnim programom u protekloj godini, maraton će proteći u znaku komedije i ugostiće pozorišne ansamble iz Užica, Kikinde, Subotice, Beograda, Zagreba.

Sombor je već 26 godina mesto u kome ljubitelji pozorišta imaju priliku da pogledaju predstave koje su u prethodnoj godini u mnogim delovima Srbije proglašene za najbolje. Ove godine publika će videti predstave Klošmerl u režiji Kokana Mladenovića, Ožalošćena porodica reditelja Jagoša Markovića, Trtica rajske ptice Nikole Zavišića i mnoge druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading