Kokan, apsolutna zvezda 63. Pozorja

Autor:

Zabava

03.06.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičarska selekcija ovogodišnjeg 63. Sterijinog pozorja uvrstila je devet predstava, a čak sedam nagrada pripalo je ostvarenju "Jami distrikt" Milene Bogavac, u režiji Kokana Mladenovića.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/ eduTV
Dobitnik nagrade Sterijinog pozorja... Kokan Mladenović

Žiri je odlučio da nagradi "Jami distrikt" za najbolju predstavu, tekst i režiju, Jelenu Graovac i Ninu Nešković za glumu, Ivanu Nestorović za kostim, a Isidori Simijonović pripalo je i priznanje "Dara Čalenić" za najbolju mladu glumicu.

"Carstvo nebesko" Jerneja Lorencija u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i Bitef teatra ovenčana je sa pet nagrada.

Sterijina nagrada za glumu pripala je Bojanu Žiroviću, Karmina Šilec dobila ju je za scensku muziku, Gregor Luštek za scenski pokret, Matić Starina za dramaturgiju.

Ovo ostvarenje osvojilo je i Sterijinu nagradu Okruglog stola kritike, koja se od ove godine zove, "Dejan Penčić Poljanski".

Prestižna, Sterijina nagrada za glumu dodeljena je i Bojani Zečević za ulogu u predstavi "...i ostali" UK Vuk Karadžić a za rolu u tom ostvarenju nagrađen je i Nikola Šurbanović, nagradom iz fonda "Dara Čalenić" za najboljeg mladog glumca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading