KOMEMORACIJA BOKIJU MILOŠEVIĆU! Merima Njegomir rasplakala sve REČIMA O MUZIČARU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman broj članova familije, prijatelja, kolega i poštovalaca danas se okupio u sali zgrade "Radio Beograda" gde je održana komemoracija u čast proslavljenog klarinetiste Božidara Bokjija Miloševića (86) koji je preminuo 15. aprila u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Supruga i deca Bokija Miloševića na komemoraciji

Na komemorativnom skupu, saučešće su primale Bokijeva supruga, kao i deca, ćerke Ksenija i Tijana koje su sedele u prvom redu tokom izlaganja govornika.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a prisutnima se najpre obratio jedan od Bokijevih prvih učenika Ljubiša Pavković:

- Bio je vrhunski instrumentalista, o njemu kao šefu mogu reći da je bio širok, imao je veliko znanje, bio je ambicija. Od svega je želeo da napravi akademiju. Bio je sjajan svirač, briljantne tehnike. U Nemačkoj smo bili mesec dana cimeri i nije bilo jutra da on ne vežba skale. Pomagao je mladima. U početku moje karijere pružio mi je podršku. Od mnogih koncerata, putovanja izdvojio bih naše privatno druženje. Podigao je lestvicu toliko visoko da je morao da je brani ceo život. Imao sam velikog šefa, velikog muzičara, otišao je fizički, ali će kroz svoju muziku biti živ. Za sve što je uradio neka mu je večna slava - rekao je Pavković.

Foto: ST/D. KADIĆ
Boki je pred smrt... Merima Njegomir

Lepe reči o Bokiju imala je i pevačica Merima Njegomir koja je sa klarinetistom sarađivala decenijama:

-  O Bokiju se može pričati do sutra. O veličini, profesionalnosti... Postavio je visoke standarde koje niko nije dostigao. Nekoliko dana pred njegov odlazak zvala sam ga i on je tada rekao: "Merimice moja, volim te najviše". Čast mi je što mi je takav čovek bio prijatelj i što sam mu ja bila prijatelj. Ostavio je bogatstvo u deci. Bio je srećan na ovom svetu i mislim da će biti srećan i na onom svetu. Neka mu je večna slava - istakla je Njegomirova.

Foto: ST/D. KADIĆ
Bokijeva ćerka, Tijana

Miloševićeva ćerka Tijana mnoge je ganula svojim govorom o ocu:

- Danas je lep i sunčan dan. Došli smo da ispratimo tatu, supruga, tasta naše porodice. Drago mi je što je i sunčan dan, jer je on bio topao i vedar čovek - govorila je Tijana.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Uplakana... Lepa Lukić

Među kolegama koji su došli kako bi ispoštovali lik i delo Bokija Miloševića biliu su: Lepa Lukić, Vera Matović, Miroslav Ilić, Mirko Kodić i mnogi drugi. 

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Došao da oda počast... Miroslav Ilić
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vera Matović

Božidar Boki Milošević rođen je 31. decembra 1931. godine u Prokuplju, bio  је poznati srpski klarinetista, šef Narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, profesor muzičke škole "Josip Slavenski" i član Beogradske filharmonije. Milošević je otac četvoro dece, među kojima je sin Milan, takođe, klarinetista, a ćerke Tijana i Ksenija koncertmajstori Beogradske filharmonije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading