Pravila ne važe za velikane: NEBOJŠI GLOGOVCU POSTHUMNO DOBRIČIN PRSTEN

Autor:

Zabava

04.04.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prerano otišlom glumačkom velikanu Nebojši Glogovcu (1969-2018) posthumno je dodeljeno ugledno glumačko priznanje Dobričin prsten, kazao je na jučerašnjoj proslavi 70. rođendana Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) Vojislav Brajović, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS).

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nebojša Glogovac

Srpski telegraf je krajem februara prvi pisao o inicijativi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je, nakon zaprepašćujuće vesti o smrti talentovanog i mladog kolege, uputio apel udruženju da se napravi izuzetak i promene pravila pri izboru za dodelu te nagrade za životno delo.

- Ove godine je napravljen presedan, a odluku o tome jednoglasno je donelo predsedništvo UDUS, koje čine Tanja Mandić Rigonat, Jelena Kajgo, Vesna Stanković, Aneta Tomašević, Sunčica Milosavljević, Saša Torlaković, Goran Jevtić i Nebojša Ilić - naveo je iz saopštenja Brajović, takođe član predsedništva, a potom se prolomio gromoglasan aplauz u JDP, čiji je prvak bio Glogovac.

Nagrada Dobričin prsten je ustanovljena 1980, dodeljuje se bijenalno i sada se prvi put dodeljuje umetniku nakon smrti.

- Mislim da je to ispravno. On je to svojim delima, načinom razmišljanja i onim što nam je davao odavno zaslužio. Zar nisu pravila tu da bi se kršila zbog divnih ljudi i umetnika kao što je Nebojša Glogovac - kazala je Nataša Ninković, Glogovčeva koleginica sa klase.

Inicijator ideje Caci Mihailović kratko poručuje da je sve što je imao da kaže o divnom kolegi rekao u pismu koje je poslao udruženju kom pripada.

- Pravila je lako promeniti kada postoji dobar razlog, a Nebojša je to zaslužio. Već dugo mu je u svakoj ulozi sa ruke svetleo taj prsten - dodaje Caci.

Za Srpski telegraf u februaru Boris Pingović, još jedan Glogovčev klasić, istakao je da bi posledice, u slučaju da inicijativa ne bude prihvaćena, bile veoma neprijatne po Glogovčevu porodicu.

- Nebojša je to zaslužio. I drugi su otišli bez tog zasluženog priznanja, a opet, neki su ga dobili suviše rano i možda nezasluženo - poručio je tada Pingović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading