"ROĐEN SAM 1960, A UMRO 1993." Potresna ispovest Žarka Lauševića ledi krv u žilama!

Autor:

Zabava

15.11.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni glumac Žarko Laušević je svoj tragični život opisao u potresnoj ispovesti 2018. godine!

"ROĐEN SAM 1960, A UMRO 1993."  Potresna ispovest Žarka Lauševića ledi krv u žilama!

Foto: E-stock

Slavni glumac Žarko Laušević preminuo je danas, u 63. godini, nakon kraće i teške bolesti. Javnost je u ime porodice obavestila Anita Laušević, njegova supruga. Laušević je 2018. godine dao izjavu za kulturni dodatak "Pop & Kultura", gde je pojasnio da se njegov život završio 1993. godine.

- Rođen sam 1960. godine, a umro 1993. godine - izjavio je 2018. godine Laušević za "Blic".

Život mu je bio težak i nije mogao da se oporavi od svega što je uradio, a ova rečenica je jasno opisala njegovo stanje.

Republika

Foto: ATAImages

Žarko Laušević

Podsetimo, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, Laušević je u podgoričkom kafiću "Epl", posle tuče u kojoj je učestvovao sa bratom, usmrtio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (21) i ranio Andriju Kažića. Za dvostruko ubistvo glumac je bio osuđen na 13 godina zatvora.

Žarko Laušević živeo je u Americi i navodno se plašio osvete, a po drugoj verziji vrebala ga je poternica Višeg suda u Podgorici, po kojoj bi trebalo da odmah bude upućen na izdržavanje kazne.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Žarko Laušević

Lauševićima su presude donošene pet puta: Žarko je prvobitno, u jesen 1993. osuđen na 13 godina, Branimir na dve, i ta presuda je i posle žalbi potvrđena.

2011. godine, pomilovan je od strane tadašnjeg predsednika Republike Srbije,  na osnovu bilateralnog sporazuma između Srbije i Crne Gore koji predviđa da osuđeni izdržava kaznu u zemlji čiji je državljanin.

Podgoričanin Andrija Kažić, koji je ranjen te noći, otkrio je 2009. godine za jedne medije da je oprostio glumcu, te da je tragedija u kojoj je izgubio drugove, ali i sam ranjen za njega prošlost.

Život ide dalje i na sreću, ja danas imam svoju sreću. Imam posao, a pre svega imam dva sina, što je najbitnije, jer se posle nesreće polemisalo da neću moći da imam decu budući da sam bio ranjen u testise. Daleko je teže onima koji su izgubili decu. Sa Pejovićima nisam u kontaktu, a Vučinići su mi komšije i znam da i oni danas imaju svoje živote. Njima jeste ostala ogromna bol za izgubljenim sinom, ali sve to postepeno ide u zaborav. Takav je život – rekao je Kažić tada, pa dodao kako se oseća na pomen glumčevog imena:

U ovom momentu sam mu faktički oprostio. Čuo sam da živi u Americi, u Njujorku, da tamo ima neki život. Najpreciznije što mogu da kažem je da sam ravnodušan što se tiče Žarka Lauševića. 

Laušević nije snimao, niti igrao u pozorištu više od 15 godina, a onda se na male ekrane vratio u brojnim ostvarenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Aleks

16.11.2023 05:36

Nikakve pateticne i melodramaticne price ne mogu da promene jednostavnu cinjenicu da je rec o dvostrukom ubici