PUTUJ, VOJVODO NAŠ, I SA ANĐELIMA BUDI

Autor:

Zabava

13.02.2018

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade ljudi u suzama ispratili su Nebojšu Glogovca do večne kuće u Aleji zaslužnih.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nebojša Glogovac

Nebojšini sinovi Gavrilo i Miloš nosili očev krst, udovica i bivša supruga ispratile voljenog u zagrljaju i jecajući do večnog počivališta.

Reke ljudi, hiljade njih pognutih glava i očiju punih suza sjatilo se juče pred Nikolajevskom crkvom na Novom groblju kako bi poslednju poštu odali velikom, neponovljivom Nebojši Glogovcu. Glumci, muzičari, reditelji, poznati i nepoznati ujedinili su se juče u bolu i sa željom da mu kažu: Nedostajaćeš!

ZEMLJA GA NIJE PREVARILA

Opelo je služilo nekoliko sveštenih lica, a među njima i mitropolit Amfilohije Radović, koji je istakao kako je Nebojša odrastao uz oca sveštenika i uvek sa mišlju na večni život.

- Nebojša je video da zemlja nije za njega, nije ga zemlja prevarila. Zato bog uzima najbolje od nas - rekao je Amfilohije. Službu je pratilo pojanje Divne Ljubojević i hora Melodi.

Glogovčeva supruga Milica i bivša žena Mina nisu se razdvajale i zajedno sa Nebojšinim ocem sveštenikom Milovanom Glogovcem ispratile su najmilijeg do večnog počivališta, tik do Mande, Gage i Bate. Njihovi jecaji jedini su prekidali muk koji se nadvio uprkos skupini toliko brojnoj da je povorka od crkve do grobnog mesta morala da hoda nogu pred nogu. Nebojšin krst nosili su dostojanstveno sinovi Gavrilo i Miloš, a kovčeg Nikola Đuričko, Bojan Dimitrijević i kum Vojin Ćetković. Po završetku službe nije bilo žive duše koja nije ridala. Glumci su se opraštali ljubeći belu ružu i ostavljajući je kraj groba i izjavljujući saučešće porodici, a koliki gubitak na duši osećaju svi, govori i to da niko nije mogao da stegne glas i održi govor. Sergej Trifunović podelio je svoj bol sa Nebojšinim ocem, kome se tada otela suza.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Kolege ispratile Glogovca na večni počinak

TUŽNA POVORKA

Među prvima da ga isprate na večni počinak bili su Emir Kusturica sa suprugom, Nikola Đuričko sa suprugom, Sloboda Mićalović, Radoš Bajić, Dubravko Jovanović, Aleksandar Srećković Kubura, Vukašin Marković, Goran Jevtić, Milorad Milinković, Zoran Cvijanović, Dejan Lutkić, Miloš Vlalukin, Milena Dravić, Voja Brajović, Dragan Mićanović, Jagoš Marković, Svetlana Bojković, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić sa suprugom, Vuk Kostić, Branislav Lečić, Dragan Jovanović... Na sahranu je došao i nekadašnji glumac, a danas iguman manastira Draginac Rastko Lupulović, akademik Matija Bećković sa ćerkom Oljom, muzičar Nele Karajlić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, političari Dragan Šutanovac, sportisti Dule Savić i Dejan Bodiroga...

Na komemoraciji u JDP smenjivale su se scene iz filmova i predstava, dirljivi govori prijatelja i kolega... Muk su prekidali jecaji... Kad je emitovan insert iz predstave "Hadersfild", na bini se pojavio glumac Goran Šušljik, koji je nastavio scenu bez Nebojše Glogovca.

- A onda se spušta zavesa i ide aplauz za večnost - rekao je kroz suze glumac.

Na scenu su zatim izašle Glogovčeve kolege sa klase: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nela Mihailović, Boris Pingović, Danijela Ugrinović, Danijela Kuzmanović, Karolina Cimeša i jedan za drugim uputili poslednje pozdrave preminulom glumcu.

- Na klasi se nije postavljalo pitanje da li si ti taj, najveći. Bilo je pitanje dokle ćeš odleteti. Svojim talentom dotakao si nebesa, šta god si radio. Očekivali smo to od tebe, ali nismo očekivali da će biti ovako kratko, druže naš. Kad pomislimo šta si nam ostavio iza sebe u amanet, nemerljivo je. Ali kad pomislimo na to koliko si nas zagrljaja, osmeha i tvog društva lišio, imamo pravo da kažemo - prerano je. Nije fer, druže moj. Pokazao si nam kako da budemo oštri, svoji, pravedni. Imamo još toliko toga da kažemo, ali nas upozorava tvoja mera dobrog ukusa. Držim se dobro, vidi me! Preko bi me pogledao i rekao: "Možeš ti to bolje, Nale", a ja ti ne bih zamerila kao obično. Znaš, Glogi, možda je svet lep i šaren, ali naša pesma neće biti ista. Putuj, vojvodo naš, i sa anđelima budi. Volimo te - rekla je vidno potresena Nataša Ninković.

- Kume moj stari, sve mi nedostaje. Neka nostalgija naših budućih ćutanja. Dobri moj, u koje nebo da gledam? S kim da delim, kome da kažem? Sam si, sam, sam, kume moj - izgovorio je Vojin Ćetković, a potom je potekla reka suza i gromoglasan aplauz, koji je potrajao petnaestak minuta.

Glumac Vojislav Voja Brajović kazivao je pesmu Mike Antića "Da li sam svuda gde su mi tragovi...", za koju je rekao da kao da je Glogovac napisao. Glogovac je iz matične kuće ispraćen pesmom Gabi Novak "Pamtim samo sretne dane".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading