(FOTO) Ovacije na premijeri "Urnebesne tragedije"

Autor: Republika

Zabava

10.11.2017

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burnim aplauzom publika je pozdravila glumce predstave "Urnebesna tragedija", kultnog komada Dušana Kovačevića, koji je u petak premijerno izveden pred punom salom Ateljea 212.

RepublikaFoto: Republika
Branislav Trifunović i Sonja Kolačarić

U predstavi u režiji Marka Manojlovića, kao i pre više od 26 godina, zaigrala je Anica Dobra, ali umesto uloge dečaka Nevena publika je sinoć gledala kao Rajnu, a scenu s njom delili su Branimir Brstina, Branislav Trifunović, Katarina Žutić, Nebojša Ilić...

- Sviđa mi se energija ovih glumaca i siguran sam da će predstava imati dug život. Komad koji sam napisao pre 30 godina, kao da je napisan danas. Za mene je ovo i bolno, jer se očigledno neke stvari ne menjaju na ovom našem brdovitom Balkanu-podelio je nakon premijere prve utiske Dušan Kovačević.

U publici su bile mnoge poznate javne ličnosti, među njima i glumci Svetlana Bojković, Tomislav Trifunović sa suprugom, Dragan Bjelogrlić, Ana Sofrenović, Gordan Kičić, Petar Benčina sa suprugom Tamarom Dragićević, Nebojša Milovanović, kao i džez muzičarka Lena Kovačević, reditelj Goran Marković, pisac Dragan Velikić i mnogi drugi.

"Urnebesna tragedija" je peti Kovačevićev komad u Ateljeu, koji je piščeva prva pozorišna kuća. Praizvedba predstave je bila 1991. na pozornici Zvezdara teatra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading