NAJČITANIJI NEMAČKI PISCI NA BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA

Autor: K. S.

Zabava

18.10.2017

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fokusu 62. Beogradskog sajma knjiga koji počinje 22. i pod sloganom "Ključ je u knjigama" traje do 29. oktobra biće savremena književnost na nemačkom jeziku. Zajedničkim nastupom predstaviće se zemlje nemačkog govornog područija - Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Organizatori najavljuju oko 500 direktnih izlagača na Sajmu knjiga

Srpski čitaoci upoznaće se sa čak 1.000 dela savremenih autora ove četiri zemlje, a premijerno će biti predstavljeno 350 novih naslova.

Karl Markus Gaus, Herta Miler, Marsel Bajer, Jan Vagner, Luc Ratenov i Katrin Regla su samo neka od uglednih imena gostujućih pisaca, koji će imati prilike da svoj rad predstave široj publici svakog sajamskog dana, ali i na večernjim programima na različitim lokacijama u centru Beograda.

Organizatori najavljuju oko 500 direktnih izlagača od kojih je više od 50 iz inostranstva.

- Ova manifestacija je spremna da primi sve goste. To je jedno od najznačajnih kulturnih manifestacija, ali i više od toga. Sajam knjiga je ogroman kulturni posrednik između onih koji pišu i onih koji čitaju. Radujemo se što su veze između srpske i nemačke kulture duboke. Mi beležimo oko 180.000 posetilaca, što je za ponos - istakao je Zoran Avramović, predsednik Odbora Sajma knjiga.

Uručenje nagrada Međunarodnog beogradskog sajma knjiga biće održano 26. oktobra u sali "Ivo Andrić", dok će 29. oktobra biti izvršena primopredaja Otvorene knjige ambasadoru koji će predstaviti književnost svoje zemlje kao počasni gost na ovogodišnjem Sajmu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading