Koncert horova na Trgu republike: VIŠE MUZIKE U ŠKOLAMA

Autor:

Zabava

16.10.2017

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Horovi osnovnih i srednjih škola okupili su se na Trgu republike i održali koncert sa ciljem da prošire poruku koliko je bitan hor u nastavi i odrastanju svakog deteta. Borbu za više muzike u školama pokrenulo je Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije, a predsednica udruženja Aleksandra Stanković pozdravila je sve prisutne.

Foto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Dečji horovi briljirali u centru srpske prestonice

- Ako znamo da je još Aristotel rekao da muzika ima moć da oblikuje karakter, mi ćemo naše karaktere oplemeniti kvalitetnom muzikom. Naša namera je da ovim koncertom podignemo svest o značaju zvučnih vibracija na emotivni aspekt čoveka. Tema koncerta je "Muzika od rođenja do punoletstva", i tako smo osmislili program, a planiramo da preraste u tradicionalno okupljanje - poručila je Stankovićeva.

Prisutnima se pisanim putem obratio čuveni dirigent Bojan Suđić, a u programu su učestvovali Nataša Jelača sa muzičkom radionicom, OŠ "Đorđe Krstić", OŠ "Milan Rakić", OŠ "Lazar Savatić", OŠ "Ivo Andrić", OŠ "Skadarlija", 10. beogradska gimnazija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading