LAUŠ OTEO ULOGU BERČEKU

Autor:

Zabava

29.09.2017

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi pregovori su završeni i Aćima Katića igraće Žarko Laušević, jedna od glavnih ženskih uloga poverena je Slobodi Mićalović, a prvi dan snimanja zakazan je za 6. oktobar.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Žarko Laušević

Iako se u medijima pominjalo da je Aleksandru Berčeku poverena uloga Aćima Katića u seriji "Koreni", koja se radi po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, Srpski telegraf ekskluzivno saznaje da će srpskog patrijarhalnog domaćina s kraja 19. veka igrati Žarko Laušević!

OKRENUO SE SRBIJI

- Svi pregovori su završeni i Aćima definitivno igra Lauš! Projekat je vrlo zahtevan, o njemu se govori još od prošle godine, ali se svi iz ekipe raduju početku snimanja. Privode se kraju pripreme, tako da će sve biti spremno za 6. oktobar, za kada je zakazano da padne prva klapa - za naš list kaže izvor blizak produkciji.

Laušević je jedan od naših omiljenih glumaca, koji je nakon višegodišnje pauze od proleća ponovo veoma angažovan snimanjem u Srbiji, a sa kolegama je upravo priveo kraju uspešnu američku i kanadsku turneju predstave "Hadersfild", kojom se posle 24 godine vratio na pozorišnu scenu. Lauš je prvo bio zauzet na snimanju serije Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom", a potom je u Boru sa Svetozarom Cvetkovićem, Sergejem Trifunovićem i Igorom Benčinom radio na filmu "Volja sinovljeva". Kako je Srpski telegraf već pisao, Laušević je angažovan i na velikom igranom projektu "Princ Rastko srpski", koji se radi po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Miroslava Lekića, a čiji se nastavak snimanja očekuje ove jeseni.

Prvi i najbolji

Od velikog pisca dosad su ekranizovana dela "Daleko je sunce", "Valjevska bolnica" i "Kolubarska bitka", a za "Korene" je 1954. Ćosiću uručena Ninova nagrada, prva ikada dodeljena. Uoči 50 godina dodeljivanja ovog priznanja, 2003, kritičari su proglasili ovo delo devetim na listi najboljih romana nagrađenih ovom nagradom.

Adam, slugin sin

Fabula "Korena" prati živote Aćima Katića, jednog od radikalskih vođa tog vremena, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa. Vukašin je bio na školovanju u Francuskoj i vraća se kući kod oca i brata mu Đorđa da bi im saopštio da se ženi ćerkom liberala Tošića, Aćimovog političkog neprijatelja. Aćim ga se odriče, a za to vreme njegov drugi sin Đorđe i njegova supruga Simka imaju probleme jer ni posle 15 godina braka nemaju dece. Aćim je očajan zbog svađe sa miljenikom Vukašinom i rešava da pozove seljake na bunu. Ali buna će bez veće muke biti ugušena, a Simka ostati trudna sa jednim od slugu. Rađa se Adam, koji, kada majka umre, ostaje jedini da pomiri porodicu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading