GLUMAČKI SUPERSTAROVI U PREDSTAVI "MOJA TI"

Autor:

Zabava

21.09.2017

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstava "Moja ti", po tekstu Olge Dimitrijević i u režiji Aleksandre Saše Milavić Dejvis, premijerno će biti odigrana večeras na sceni Ateljea 212. Tekst kao i predstava već su nagrađeni na Sterijinom pozorju, a autori i glumci ističu da je komad politički nepretenciozan, ali da "čačka tabloidno goruće teme" poput istopolne ljubavi, starosne diskriminacije, građevinske mafije...

Foto: Promo foto
Glumački trio: Gorica Popović, Tanja Bošković, Ceca Bojković (s leva)

LJUBAV I DISKRIMINACIJA

Predstavu uz mlade glumce Sofiju Juričan i Ivana Mihailovića nose tri naša glumačka superstara: Gorica Popović, Tanja Bošković i Svetlana Bojković.

Komad govori o ljubavi, ali i usamljenosti koju rađa diskriminacija, najpre žena na više nivoa, a potom i izopštavanja zbog starosti. 

- Živimo u vremenu terora mladih. Prekinula se nit između ljudi sa iskustvom i mladosti koja treba da uči. Danas se na vodeće pozicije dolazi odmah. To nije zdravo za društvo - kaže Svetlana Bojković.

Njena koleginica Tanja Bošković podržala ju je rekavši da je najbolji primer poziv Hitnoj pomoći.

LAŽNO SAMOPOUZDANJE

- Šta je prvo što vas pitaju? Koliko pacijent ima godina? Preko 55, poslednji ste na listi, preko 80, neće ni da dolaze. Nejaki stradaju, a mi smo krivi. Ja i vi. Nismo se izborili sa lošim đacima na vreme - ističe Tanja i dodaje da tek sada bolje razume pomamu za silikonima:

- To je izraz straha od starenja. Vi ubeđujete i sebe i druge, ne smete da priznate godine... Blizu smo tome da je svako iskustvo nepoželjno. Valjda se tako lakše kontrolišu oni koji nemaju pojma, pa im se ubrizgava lažno samopouzdanje da se sve može uraditi na mišiće i mladost.

Naše zvezde ističu i da nemaju nameru da bilo koga zadivljuju, ali da niko iz sale neće izaći ravnodušan, neuzburkanih emocija, a glumice će nas podsetiti na sjajne pevačke i plesne sposobnosti.

- Ja sam zadužena za pesmu, a Tanja za ples. Ne bi išlo u suprotnom - kroz šalu kaže Gorica Popović i dodaje da komad ima malo neuobičajene teme koje, poput lezbijske ljubavi, izazivaju tabloidnu radoznalost, ali da je za njih tema priča o značaju ljubavi svejedno između koga se javlja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading