Uskoro premijera "Zaspanke za vojnike"

Autor:

Zabava

12.09.2018

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratni spektakl "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Gage Antonijevića premijerno će biti prikazan 2. oktobra u Sava centru od 20,30 sati. Banjalučani će imati priliku da 21. septembra pretpremijerno vide film koji prati jednu tobdžijsku bateriju u Prvom svetskom ratu, a koja je uz stotine hiljada drugih donela besmrtnu slavu srpskoj vojsci.

RepublikaFoto: Promo foto
"Zaspanka" je priča o istinskim herojima

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije, koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti, drugi  već prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive.


 

BEZ PRIJATELJSTVA NE BI PREŽIVELI

Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva, kad sudbina i istorija već nisu...

VETERANI I NOVAJLIJE FILMA

U ovoj ratnoj drami, za koji scenario potpisuju Nataša Drakulić i Predrag Gaga Antonijević uloge tumače: Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Marko Pavlovski, Nenad Okanović, Marko Gvero, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Nikola Ilić, Milica Mihajlović, Tihomir Arsić, Tara Jevrosimović, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Vuk Kostić i Nebojša Glogovac. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading